McLaren: Sergio Sette Camara a csapat új tesztpilótája

Közzétéve:
2018-11-24, 11:56

Sergio Sette Camara a Twitteren köszönte meg a Carlin F2-es csapat támogatását.

„Az autó és a körülötte dolgozó emberek is mindig fantasztikusak voltak.” - tette közzé Camara.

A McLaren csapata bejelentette, hogy tesztpilótaként szerződtette a brazil Sergio Sette Camarát a 2019-es idényre. A 20 esztendős pilóta jelenleg annak a Lando Norrisnak a csapattársa a Forma 2-ben, aki a McLaren egyik pilótája lesz a következő szezonban. A másik ülésre az idény közben a spanyol Carlos Sainzot igazolta le a problémákkal küzdő wokingi csapat.

Camara

Sette Camara elképesztő lehetőségről beszélt a bejelentést követően. Célja továbbra is az, hogy bemutatkozhasson a Forma-1-ben.

„Célom, hogy beilleszkedjek a csapatba, szeretnék velük szorosan együtt dolgozni. Szeretnék tanulni tőlük, fejleszteni vezetői képességeimet, és mindenekelőtt hozzájárulni a McLaren sikeréhez.”  - mondta a fiatal brazil versenyző. 

A 2019-es pilótafelálállás már elég jól körvonalazódott, miután a héten az is eldőlt, hogy George Russel csapattársa Robert Kubica lesz a Williams csapatánál, aki 8 év kihagyás után tér vissza a Száguldó Cirkuszba, mint versenyző. Az alábbi infografikán nyomon követheted, milyen változásokra számíthatsz a pilótekeringőt illetően.

Az F1 2018 és 2019-es mezőnye

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További hírek