2024. február 06. | 14:26

Komoly dolog lehet Christian Horner körül, amiért a Red Bull belső vizsgálatot indított ellene. Az ügyben állítólag egy női alkalmazott az érintett.

Christian Horner nevét még talán az is hallotta, aki sosem nézi az F1-et. A Red Bull istálló csapatfőnöke annak megalakulása (a Jaguar átnevezése), azaz 2005 óta egyengeti a csapat útját, így számos siker fűződik a nevéhez - egyes vélemények szerint hamarosan akár már lovaggá is üthetnék ​​​.

Az F1-ben legrégebb óta egyetlen, csapatfőnöki pozíciójában tevékenykedő üzletember azonban most úgy tűnik, valami csúnya dolgot tett, hiszen a semmiből villámcsapásként jött a hír, hogy belső vizsgálatot indított ellene a Red Bull. Ezúttal nem az istálló, hanem az anyacég.

A felek egyelőre csak a vizsgálat tényét igazolták, annak miértjét nem. Egyes források szerint Hornert egyik női alkalmazottja illette komoly vádakkal, amiből végül az ügy kerekedett, ám egyelőre nem vehetjük készpénznek.

Mindenesetre valami nagyon súlyos vád állhat a háttérben, ha ilyen vizsgálatot kezdeményezett a cég az egyik leginkább megbecsült alkalmazottja ellen. Egyelőre nehéz elképzelni, mit tehetett Horner, hisz egy férjről és családapáról van szó, akit sosem hoztak összefüggésbe más nőkkel, illetve sosem volt – ismert – hasonló esete.

A szakembert egyelőre nem függesztették fel munkája alól, így továbbra is ő irányítja a Red Bull Racinget, ám ez nem azt jelenti, hogy a március elején esedékes szezonnyitó Bahreini Nagydíjon is ő fog ülni a csapatvezetői székben. A Motorsport-Magazin mindenesetre már azt találgatja, ki veheti át a brit helyét az alakulatnál – szerintük a legesélyesebb erre Jonathan Wheatley.

Egyesek a Horner és a csapat tanácsadója, Dr. Helmut Marko közötti élesedő ellentétnek tudják be az ügyet, ám ezt mindenki kategorikusan tagadta, és valóban nehéz lenne elképzelni, hogy emiatt ilyen ügy kerekedne ki. Marko egyébként tavaly került botrányba és rivaldafénybe, amikor Sergio Pérezzel kapcsolatban tett diszkriminatív megjegyzést – így ez már a második blama a Red Bull közelmúltjából.

Depositphotos