2018. november 23. | 13:20

Eddig sosem látott interjút tett közzé a hétszeres Formula 1-es világbajnok családja.

A videót öt évvel ezelőtt, 2013 októberében, két hónappal az ominózus síbalesete előtt rögzítették. Azóta a család teljesen elzárkózott a nyilvánosság elöl, semmilyen hivatalos információt nem osztottak meg a rajongókkal. Az egész helyzet homályos, annyit lehet tudni, hogy a súlyos fejsérülése óta svájci otthonában ápolják a 49 éves sportolót.

Az archív felvételen beszélt arról, hogy a 2000-ben aratott első győzelme többet jelentett neki, mint pályafutásának első sikere. illetve, hogy Mika Häkkinent tiszteli legjobban az ellenfelei közül, mégpedig azért, mert remek csatákat vívtak és a magánéletben is nagyon jóban voltak. Azt pedig még én sem tudtam, hogy Schumacher gyermekként, gokartpályafutásának kezdetén Ayrton Sennát és Vincenzo Sospirit figyelte, akikre tisztelettel tekintett. Azonban igazi példaképe a labdarúgásban alkotott maradandót, ő nem más, mint Toni Schumacher, a német válogatott volt kapusa.

Nagyon bölcsen válaszolt arra kérdésre, amely így hangzott:

Mindig is tudtad, hogy ennyire sikeres leszel vagy kételkedtél magadban, illetve a képességeidben?

"A siker csak egy dolog! Nagyon fontos, hogy soha ne bízza el magát az ember, mindig azt kell keresni, hogy mivel tudna fejlődni, mi a következő lépcső a karrierjében, vagy az adott helyzetben. Én mindig úgy éreztem, hogy nem vagyok elég jó és még fejlődnöm kell. Szerintem ez volt a sikereim egyik titka."

Ennek érdekében nemcsak az autóval és önmagával foglalkozott, hanem figyelte a többi versenyzőt is, tényleg az összeset, nemcsak az azokat, akik az élen voltak, mert mindenkiben van valami különleges, amiből elsajátíthat és átformálhatja a saját stílusára az ember.

Kiemelte, hogy a rajongó sok esetben csak a pilótát látja, de mögötte egy elég komoly csapat veszi körül. A siker tehát nem egy ember érdeme, hanem egy csapatmunka eredménye, különösen igaz ez a Formula 1-re!

Az utolsó kérdés pedig állandóan foglalkoztatja a közvéleményt, ez pedig így szól:

Elég a puszta tehetség a sikerhez?

A motorsportokban általában, a Formula 1-ben kifejezetten nélkülözhetetlen a tehetség, azonban korántsem elég, hiszen folyamatosan fejlesztenie kell magát az embernek. Erre a legjobb alap a gokartozás, amiben megmutathatod a tehetséged és rájöjj arra, hogy mennyi mindenre van szükséged versenyzőként. Illetve rengeteg olyan képességgel vértez fel, amit később upgrade-elni tudsz a siker érdekében. Nem elhanyagolhatók a kerék kerék elleni csaták sem, amelyek - hasonlóan a király kategóriához - komoly téttel bírnak.