Räikkönen: Semmi különbséget nem érzek az Alfa és a Ferrari között

Közzétéve:
2019-02-28, 09:45

A finn világbajnoknak könnyen ment a váltás, jól érzi magát az Alfa Romeo csapatánál

Kimi Raikkonen örül annak, hogy a Ferraritól való távozása, illetve az Alfa Romeo csapatához való csatlakozása simán ment. Ugyanolyan jól érzi magát új csapatánál.

A finn pilóta visszatért ahhoz a csapathoz, mellyel bemutatkozhatott a Forma-1-ben. Az istállót akkor – és még tavaly is – Saubernek hívták, a 2019-es esztendőtől azonban Alfa Romeo lesz az istálló neve. Räikkönen gyakorlatilag helyet cserélt a fiatal monacói pilótával, Charles Leclerc-kel, aki idén már a Ferrari csapatánál bizonyíthat, Sebastian Vettel csapattársaként.

Räikkonen elmondta, hogy nem voltak kétségei a csapatváltást illetően, az Alfa Romeo ígéretes tesztje után pedig még biztatóbbnak látja a helyzetet.  

„Ez egy másik csapat, ám vezetés közben, az autó viselkedését illetően semmi különbséget érzek. A csapatváltással kapcsolatban eddig is bizakodó voltam. Vezettem már többféle autót a Forma-1-ben, a kezdet általában mindenhol nehéz, ám most könnyűnek mondanám az átállást. Nagyszerű csapatunk van. Természetesen nem olyan nagy, mint a Ferrarinál, ám az emberek nagyon értik a dolgukat. Szeretek együtt dolgozni velük” - mondta Räikkonen.

Az Alfa Romeo jól kezdte a szezon előtti teszteket Barcelonában. Räikkönen azonban gyorsan leszögezte, hogy ez csak teszt, az eredményekből hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni.

„Nincs kimondott célkitűzésem, nem tudom, hányadik pozícióért küzdhetek” - válaszolta Kimi, amikor a 2019-es egyéni céljairól kérdezték.

Kimi Räikkonen

„Szeretnénk a maximumot kihozni az autóból, ezzel együtt az eredmények is jönni fognak. Egyelőre lehetetlen megjósolni a végkimenetelt, hiszen a nem látjuk tisztán, mire lehetnek képesek a többiek. Elsősorban a saját teljesítményünkre fogunk koncentrálni, aztán megnézzük, mit és hogyan fejlesztett a többi csapat. Hiszek abban, hogy a mi csapatunk további fejlődésre lesz képes - fűzte hozzá a finn.

Räikkonen teszteli az Alfa Romeót

„Szerintem egyelőre senki nem tudja, mik a pontos erőviszonyok. Az első futamokon derül majd ki igazán, melyik autó lesz valóban versenyképes. Szeretnénk komoly célokért küzdeni, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle”, zárta gondolatait - Kimi Räikkönen.

Szerinted mire lesz képes a „Jégember” az Alfa Romeo csapatánál?

Forrás:

Kapcsolódó írások

2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Hegedűs Andor a Red Bull Racing épülete előtt, szemből fotózva
2018. november 21.
Andor egy olyan karriert futott be eddig, amire sok benzinvérű társammal együtt ámulattal tekintünk . Az alábbi interjúból kiderül, hogyan került a Formula 1 egyik legelitebb csapatába tervezőmérnökként!
2018. december 16.
11 kérdés a szezon második feléről olyan kérdésekkel, hogy min sértődött meg Bottas Magyarországon, mennyi ideig nem nevetne Oconnal Verstappen, és milyen állathoz hasonlította magát vajon Hülkenberg?
2019. február 10.
2019-től a McLaren kiszáll a díjkiosztásból