Lewis Hamilton a 2021-es egyéni világbajnoki címről drámai körülmények között maradt le, nyolcadik elsősége tehát egyelőre még várat magára. A brit pilóta a hazájától kapott elismerésekkel vigasztalódhat. December közepén hivatalosan is átvehette a lovagi címet Károly walesi hercegtől, majd néhány nappal ezelőtt neki ítélték a szigetország első F1-es világbajnokáról elnevezett Hawthorn Emlékdíjat. Hamilton összességében tizenegyszer részesült az elismerésben, a mostani volt az egymást követő nyolcadik alkalom.

Mike Hawthorn 1958-ban a Ferrarival lett egyéni világbajnok. A róla elnevezett díjat a Brit Nemzetközösséghez tartozó Forma-1-es pilóták kaphatják meg, kiemelkedő teljesítményük elismeréseként. Korábban többek között Jack Brabham, Stirling Moss, Jackie Stewart, James Hunt, Nigel Mansell, David Coulthard, Jenson Button és Mark Webber is megkapta már a Hawthorn Emlékdíjat.

Lewis Hamiltont 2023-ig érvényes szerződés köti a Mercedes csapatához, ám a vitatott körülmények között elveszített tavalyi utolsó futam kapcsán felmerült, hogy a brit pilóta egy év szünetet tart, hogy feldolgozza a történteket. A Mercedes több fórumon is hangoztatta, szavak helyett konkrét lépéseket vár a Nemzetközi Automobil Szövetség illetékeseitől. Könnyen lehet, hogy Hamiltont csak akkor láthatjuk a 2022-es mezőnyben versenyezni, ha az FIA leváltja Michael Masi versenyigazgatót.