Robert Kubica egy DTM-es BMW-t tesztel

Közzétéve:
2019-12-06, 22:26

A Forma-1-et az idény végén elhagyó lengyel pilóta el tudja magát képzelni a Német Túraautó Bajnokságban.

Társszerző: Hajdu Balázs

A 2011-es súlyos ralibalesetét követően, Robert Kubica csodával határos módon ismét rajthoz állhatott Forma-1-es futamon. A Williams csapatánál teljesített 2019-es szezon ugyan nem hozott fényes eredményeket, a lengyel pilóta így is büszke a visszatérésére. Az F1-es szereplés több lehetőséget is hozott számára. Ezek közül az egyik, hogy tesztelheti a BMW M4-es modelljét, mely a Német Túraautó Bajnokság (DTM) újoncaként készül a Jerezben tartandó seregszemlére.

Kubica mosolyog
Kubica boldogan tekint előre a jövőbe

Kubica korábban elmondta, hogy szeretné egy másik sorozatban folytatni pályafutását, ám emellett egy F1-es tesztpilótai szerepkörre is pályázik. A lengyel versenyző számára nem ismeretlen a német gyáróriás, hiszen 2006 és 2009 között már állt a BMW Sauber alkalmazásában.

„Szeretném megköszönni a BMW Motorsportnak a lehetőséget, hogy Jerezben egy M4 DTM autót tesztelhetek. Nagyon várom a gyakorlást, és hogy megismerkedjem a turbómotoros DTM versenyautóval. El tudom képzelni a jövőmet ebben a sorozatban. Új kihívásra vágyom, amit a DTM-ben megtalálhatok. A bajnokság erős mezőnnyel rendelkezik, kiváló pilóták versenyeznek itt. Először azonban a tesztre kell összpontosítanunk” - mondta Kubica.

Az idei DTM bajnokság összes címét az Audi zsebelte be. A BMW éppen egy újjászervezési folyamatban van, az Autosport szerint egy sikeres jerezi teljesítménnyel megnyílhat az út Kubica előtt.

„Örömmel ajánljuk fel a jerezi tesztlehetőséget Robert Kubicának. Nagy név a nemzetközi autóversenyzés világában, akinek a Forma-1-ből származó hatalmas tapasztalata van” - mondta Jens Marquardt, a BMW Motorsport első embere.

Kubica a Williams színeiben
Kubica a Forma-1 után a DTM-ben folytathatja

A hírek szerint Kubica a WRT Audi csapatával is tesztelhet, amely a 2019-es bajnokságban a hetedik helyen végzett.

Szerinted a lengyel megállná a helyét a Német Túraautó Bajnokságban?

Forrás:

További autós hírek

Nem elég, hogy nem akarja a piros lámpát kivárni… “Szokásos esti dugó a híd felé, két sáv áll mint a…

Halálra gázolt egy személygépkocsi egy gyalogoló férfit az M5-ös autópályán. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 22-én 22…

Talán az ilyen esetekre mondják, egyik 19 másik egy híján 20!? Ködös, alig belátható útszakaszon kezdett egy teherautó előzésébe a…

Egészen elképesztő videóra hívta fel a figyelmünket olvasónk. “Gyalogos át szeretne menni a zebrán, sikerül is neki a 6. előtte…

Lassan tele a város civil járörökkel, mindenütt kamerák, folyamatosan indulnak dashcam alapján is az eljárások hivatalból, valamint sorra történnek az…

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Valentino Rossi, MotoGP, DTM, Yamaha, BMW, Audi, villámhír
2019. június 11.
A MotoGP legendája kedvet kapott ahhoz, hogy kipróbálja magát egy számára ismeretlen sorozatban.
DTM – Brands Hatch
2018. augusztus 14.
A Német Túraautó Bajnokság visszatért Nagy-Britanniába, ahol az első futamon Daniel Juncadella, míg a másodikon az összetett éllovas, Gary Paffett diadalmaskodott.
Ez történt a DTM első éjszakai helyszínén
2018. augusztus 27.
Augusztus utolsó hétvégéjén Misanóba látogatott a Német Túraautó Bajnokság, ahol a sorozat első lámpafényes versenyeit rendezték.