2019. december 06. | 23:26

A Forma-1-et az idény végén elhagyó lengyel pilóta el tudja magát képzelni a Német Túraautó Bajnokságban.

Társszerző: Hajdu Balázs

A 2011-es súlyos ralibalesetét követően, Robert Kubica csodával határos módon ismét rajthoz állhatott Forma-1-es futamon. A Williams csapatánál teljesített 2019-es szezon ugyan nem hozott fényes eredményeket, a lengyel pilóta így is büszke a visszatérésére. Az F1-es szereplés több lehetőséget is hozott számára. Ezek közül az egyik, hogy tesztelheti a BMW M4-es modelljét, mely a Német Túraautó Bajnokság (DTM) újoncaként készül a Jerezben tartandó seregszemlére.

Kubica korábban elmondta, hogy szeretné egy másik sorozatban folytatni pályafutását, ám emellett egy F1-es tesztpilótai szerepkörre is pályázik. A lengyel versenyző számára nem ismeretlen a német gyáróriás, hiszen 2006 és 2009 között már állt a BMW Sauber alkalmazásában.

„Szeretném megköszönni a BMW Motorsportnak a lehetőséget, hogy Jerezben egy M4 DTM autót tesztelhetek. Nagyon várom a gyakorlást, és hogy megismerkedjem a turbómotoros DTM versenyautóval. El tudom képzelni a jövőmet ebben a sorozatban. Új kihívásra vágyom, amit a DTM-ben megtalálhatok. A bajnokság erős mezőnnyel rendelkezik, kiváló pilóták versenyeznek itt. Először azonban a tesztre kell összpontosítanunk” - mondta Kubica.

Az idei DTM bajnokság összes címét az Audi zsebelte be. A BMW éppen egy újjászervezési folyamatban van, az Autosport szerint egy sikeres jerezi teljesítménnyel megnyílhat az út Kubica előtt.

„Örömmel ajánljuk fel a jerezi tesztlehetőséget Robert Kubicának. Nagy név a nemzetközi autóversenyzés világában, akinek a Forma-1-ből származó hatalmas tapasztalata van” - mondta Jens Marquardt, a BMW Motorsport első embere.

A hírek szerint Kubica a WRT Audi csapatával is tesztelhet, amely a 2019-es bajnokságban a hetedik helyen végzett.

Szerinted a lengyel megállná a helyét a Német Túraautó Bajnokságban?