A spanyol sajtó szerint Alonso válthatja Vettelt jövőre

Közzétéve:
2019-06-03, 11:47

Fernando Alonso 2020-tól visszatérhet a Száguldó Cirkusz mezőnyébe, méghozzá a Ferrarihoz

A napokban egy egészen merész pletyka látott napvilágot a spanyol sajtóban, miszerint a következő szezontól a kétszeres világbajnok Fernando Alonso lehet Charles Leclerc csapattársa.

Elég merész, de ha jobban belegondolsz nem elképzelhetetlen. Előző héten írtam a Ferrarinál uralkodó káoszról, illetve arról, hogy Sebastian Vettel idő előtt nyugdíjba menne. Az eddigi nem túl szerencsés szezon és a csapaton beül uralkodó állapotok miatt.

Alonso 2010 és 2014 között versenyzett az olasz istállónál, ebből többször is nagyon közel került újabb világbajnoki címekhez, azonban egyszer sem sikerült a szezon végén a tabella második fokánál előrébb végeznie.

Fernando Alonso közelről

Ezután négy évet húzott le a McLarennél, ami nem bizonyult jó döntésnek, ugyanis még nyögvenyelősebb volt, mint a vörösöknél töltött idő.

2018 végén visszavonult, azaz szüneteltetni kezdte az F1-es versenyzést, de már akkor is mondta, hogy szívesen visszatérne. Azóta sem unatkozott a spanyol, sőt egyre több mindenbe vág bele és többé kevésbé győzelem is koronázza azt. A legutóbbi Indy 500-as fiaskót leszámítva.

Fernando Alonso overáljai

Jelenleg viszont úgy néz ki, hogy jövőre visszatérhet a Formula-1-be, méghozzá a Ferrarihoz. Az idei teljesítményüket látva, nem vagyok biztos benne, hogy jó döntés lenne, de ki tudja. Lehet találnak valakit jövőre.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Alonso
2020. január 21.
Vajon ezzel együtt kizárt az F1-es visszatérés lehetősége is?
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek