péntek - 2022. december 09.
2 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 683 Ft
D 700 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Toto Wolff már tudja, mi lesz Michael Masi sorsa

2022. február 16. | 16:38

A Mercedes csapatfőnöke mosollyal az arcán távozott az F1 Bizottság megbeszéléséről.

Hétfőn tartották az F1 Bizottság azon ülését, amelynek során megvizsgálták a 2021-es szezon során összegyűlt fontos témákat. A találkozón olyan kérdéseket vitattak meg, mint a sprint formátumok, a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj utóhatásai és a szakadó eső miatt csupán három körösre rövidített Belga Nagydíjon kialakult speciális helyzet.

A megbeszélésen Toto Wolff és Christian Horner is részt vett. Arra a kérdésre, hogy hogyan zajlott a találkozó és elégedett-e a fejleményekkel, Wolff kaján mosollyal csak annyit felelt: „Mindig boldog vagyok.”

A rajongók a közösségi média felületein máris azt kezdték találgatni, mit takarhat Wolff válasza. Többen úgy vélik, az ülésen döntés született az FIA versenyigazgatója, Michael Masi leváltásáról. 

Brit lapértesülések szerint a Forma-1 irányítótestülete szervezeti változtatásokat tervez a 2022-es szezon kezdetét megelőzően. Bár ezzel kapcsolatban hivatalos tájékoztatás csak néhány nap múlva várható, a rajongók már most tudni vélik, hogy a legfontosabb változás a versenyigzagtó személyét érinti. 

„Az FIA elnöke [Mohammed bin Szulajm] minden részletre kiterjedő megbeszéléseket folytatott a 2021-es Abu-dzabi Nagydíjról. A Bizottság visszajelzéseit a felvetett kérdésekkel kapcsolatban beépítik az elnök elemzésébe, aki a következő napokban nyilvánosan bemutatja a szerkezeti változásokkal kapcsolatos híreket és cselekvési tervet” – olvasható az FIA közleményében.

Érdekes lenne hallani a Mercedes csapatfőnökének véleményét ezzel kapcsolatban, ugyanis az osztrák szakember keményen lobbizott, hogy megnyugtató megoldás szülessen az idényzáró futam utolsó köreiben kialakult vitatott helyzetet illetően. Azt azonban egyelőre csak remélni lehet, hogy az FIA-nak és az F1-es csapatoknak sikerült egy minden fél számára megnyugtató, közös döntést hoznia a témában.

Kiderült, hány hónapot venne igénybe a Flórián téri és a népligeti felüljáró felújítása 476 lóerővel érkezik Európába a Mercedes-AMG EQE 43

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!