2021. december 22. | 11:51

A Mercedes csapatfőnöke úgy látja, talán soha nem fogják megemészteni a 2021-es egyéni világbajnoki cím elvesztését.

Drámai végjátékot követően Max Verstappen lett a Forma-1 2021-es világbajnoka. A cím sorsa a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon dőlt el, Lewis Hamilton szinte végig vezetett, egy ideig úgy tűnt, hogy a biztonsági autó mögött futnak be, majd egy utolsó körös hajrában Verstappen kerekedett felül.

A Mercedes a leintést követően két óvást is benyújtott, ezeket azonban a versenyfelügyelők elutasították. A rekordot jelentő, zsinórban nyolcadszor megnyert konstruktőri bajnoki címet elhódító istálló nem fellebbezett a döntés ellen, ám lélekben nagyon nehezen tudják elfogadni a történteket.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke kifejtette, semmilyen garanciát nem lát arra, hogy Lewis Hamilton egy ekkora csalódást követően jövőre is rajthoz áll majd a Forma-1-ben. A múlt héten hivatalosan is lovaggá ütött britet kétéves szerződés köti a Mercedeshez.

„Sokáig tart majd, amíg feldolgozzuk az utolsó futamon történteket. Teljesen soha nem fogjuk ezt megemészteni, ez egyszerűen lehetetlen. Lewisnak pilótaként még nehezebb lehet. Nagyon remélem, hogy csapatként túl tudunk lépni az eseményeken. Neki azonban cipelnie kell a fájdalmat és a keserűséget. Bízom benne, hogy folytatja a versenyzést, hiszen ő minden idők legjobb pilótája. Most van a csúcson, a szíve biztosan azt diktálja majd, hogy vissza kell vágnia” – fogalmazott Toto Wolff.

George Russell személyében a Mercedes új pilótát szerződtetett, a fiatal brit 2022-ben kezdheti meg első teljes idényét a világbajnok istállónál. De vajon mi lesz a másik hellyel, ha Hamilton tényleg a visszavonulás mellett dönt?

Az EssentiallySports értesülései szerint a Mercedes visszahívhatja az Alfa Romeóhoz távozó Valtteri Bottast, ám ez a finn érvényes szerződése miatt nem lenne egy egyszerű procedúra.

A másik jelölt a Formula-E kétszeres bajnoka, a Mercedesnél tartalékpilótaként alkalmazott Nyck de Vries lehet. A holland pilóta Forma-1-es bemutatkozását régóta rebesgetik, ám nagy kérdés, hogy a Mercedes bevállalná-e a következő szezont két ifjonccal a fedélzeten.

Toto Wolff és Lewis Hamilton tüntetőleg távol maradt az FIA díjátadó gálájáról. A szövetség büntetést helyezett kilátásba a kihágás miatt, ami akár azt is jelentheti, hogy Hamiltont hátrébb sorolják az első futamon. Ha a világbajnoki cím elvesztése miatt nem lenne eléggé frusztrált, még a potenciális büntetéssel is meg kell barátkoznia.