2019 elején a Formula-e atyja, Alejandro Agag bejelentette egy teljesen elektromos tereprali verseny életre hívását, amely az Extreme E nevet kapta és már 2021-ben el is rajtol. Nevéből adódóan bolygónk legkietlenebb területein rendeznek futamokat, ezeket  egy ismeretterjesztő sportműsorban tálalnak az embereknek. Ezzel fel akarják hívni a figyelmet a klímaváltozás már érezhető hatásaira, valamint bizonyítani akarják, hogy az elektromos meghajtás a legextrémebb körülmények között is megállja a helyét.

Eddig Szenegál, Szaúd-Arábia, Nepál, Grönland, és Brazília szerepel a rendhagyó széria versenynaptárjában. Így az esőerdőktől a gleccserekig, a hegyvidékeken és sivatagokon keresztül szinte minden terepen bizonyíthatnak majd a résztvevők.

Az Odyssey 21 elektromos SUV Ken Blockkal a volánnál

2019 nyarán mutatták be a videóban látható Odyssey 21 névre hallgató SUV-ot, amelyből 12 darabot készítenek az indulóknak. Ebből az egyik volt látható a 2020-as Dakar Rali utolsó 20 km-es szakaszán, ahol Ken Block 9 perc 17 másodperces idejével az összetett harmadik legjobb időt futotta, mindössze 27 másodperccel lemaradva a dobogó legfelső fokáról.

A járműveket a legnevesebb cégek rakták össze, a karosszériát a Spark Racing Technology, az akkupakkot a Williams Advanced Engineering, az abroncsokat pedig a Continental Tyres biztosította. Ezeket olvasva, nem meglepő, hogy az autó 400 kW energia leadására képes, amely átszámítva 550 lóerő. Gyorsulást tekintve sem olyan rossz, hiszen 4,5 másodperc alatt 100-on van az 1650 kg-os kasztni, sőt, ezt akár egy 52°-os emelkedőn is teljesíteni tudja. Nem az összes autó így fog kinézni, hiszen a csapatok az utcai autóik képére formálhatják azt, emellett szabadon fejleszthetnek és tesztelhetnek saját hajtásláncot.

Az Extreme E első futama 2021. január 22-24 között Szenegálban lesz.