Visszatér a Hungaroring Classic + első rendezvény galériája

Közzétéve:
2018-12-07, 17:38

Aki látta, aligha felejti el, aki nem látta, az most vésse be a naptárába a következő dátumot: 2019. július 12-14.!

A Dakar ralikról ismert Szalay Balázs így emlékezett az első Classicra:

„Vádoljanak elfogultsággal, de úgy gondolom, hogy a Hungaroring Classic 2017-ben a legszebb autósport-rendezvény volt a mogyoródi pályán. Nagy várakozással és szervező kedvvel tekintek a viadal elé, s bízom benne, hogy jövőre sikerül megduplázni a tavalyi nézőszámot. A csapatunk változatlan, s azt látom kollégáimon, ők is alig várják, hogy nekiláthassanak a 2019-es Hungaroring Classic megszervezésének, ami még nagyobb szabású, még különlegesebb és még elegánsabb lesz, mint a tavalyi.”

Távol álljon tőlem, hogy elfogultsággal vádoljam Balázst! Maximálisan egyet értek vele, ugyanis 2017-ben a pálya szélén izgultam végig a hétvégét és "csorgattam a nyálam" azokra a klasszikus autócsodákra amiket kiskoromban modellautóként tologattam a szőnyegen.

Korábban Közép-Európában sem volt még példa hasonló rendezvényre, 160 külföldi versenyző és 600 autótulajdonos-kiállító jelent meg az első rendezvényen, hogy bemutassa autóját a nagyközönségnek. A rendezők célja az volt, hogy a hatvanas-hetvenes évek versenyautóit és az élményét elhozzák a Hungaroringre. Ez annyira jól sikerült, hogy a rendezvény három napja alatt összesen 24 ezren voltak kíváncsiak az egyedülálló klasszikus autóversenyre.

Porsche hátulról fotózva, miközben féktávon lövi a lángot

2017-ben a Peter Auto hozta el a mezőnyt Magyarországra, egy évvel később a szervezők nélkülük akarták megszervezni a rendezvényt, ami nem sikerült, így 2019-ben visszatérnek a jól bevált formulához.

Kíváncsian várom, hogyan tudják majd túlszárnyalni az első, hiánypótló rendezvényt, amellyel igen magasra tették a mércét.

Én beírtam a naptáramba! És te?

A Hungaroring Classic Facebook oldalán megtalálod a szükséges információkat.

Elkezdődött a jegyértékesítés is.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Túraautók a Hungaroringen szemből fotózva
2016. július 10.
Július 12 és 14 között második alkalommal rendezik a Hungaroring Classicot a mogyoródi pályán.
GT2-es Porsche versenyautó a Hungaroring boxutcájában oldalról fotózva
2019. július 17.
Nagy izgalommal vártam a Classicot, mert két éve már voltam és tudtam mire számíthatok, de a mostani még jobb lett!

További hírek