2021. március 16. | 15:24

Az autóipari megavállalat tarsolyában több egzotikum is lapul.

Bár a COVID-19 rendesen megrángatta a gazdaságot, ami nem jött jól a dízelbotrányt lassan magamögött hagyó német márkának, a fejlesztések nem álltak meg. A villanyautózás irányába rohanó versenyből nem maradhat ki a világ egyik meghatározó autóipari konszernje sem, most pedig megtudhatjuk pontosan mit is terveznek 2021-re.

Érkezik az ID.3 nagytestvére, az ID.5, így a VW már nem csak városi kisautók terén kínálhat majd alternatívát az elektromos autózásra, hanem a családbarát mérettekket rendelkező kategóriába is belép. Bár az ID-sorozat kompakt méretű crossoverének USA piacos verziója már Nivus néven debütált, az elektromos Volkswagenek terjedése világszinten megindul, hiszen az év végén érkezik a Kínai piacra az ID.4 Crozz, az ID.4 X és az ID.6 is.

A Skodánál is lesznek újdonságok, értkezik az idehaza is közkedvelt Fabia új generációja, mellette pedig a Kodiaq is ráncfelvarrást kap, hogy könnyebben illeszkedjen az arculatba. A Skoda sem marad le az elektromotorizációval, hiszen a már tavaly megismert Enyaq elektromos modell is gyártásba kerül 2021 elején, ráadásul nagyon úgy fest, lesz belőle kupésabb vonalvezetésű változat is.

Az autóipari ésszerűségről a hedonizmus irányába haladva a konszern luxusmárkáit is utoléri a korszerűsítés. Ennek kapcsán a Bentayga kap egy tölthető hibrid hajtást, de a márka nem csak ezt a típust elektrifikálja (újra), mert a Continental GT és a Flying Spur sem csak benzinnel megy már. 

Lamborghiniéknál nagy változások nem lesznek, a most megismert dokumentumok sem tartogattak egyebet, mint a már megismert Huracan STO piaci bemutatásának tervét.

Az olasz bikával ellentétben a Porschénál bőven akad majd mivel villogni a nagyközönségnek idén is. Érkezik a Taycan Cross Turismo, frissítik a Macant is minden bizonnyal, hiszen lesz ugyebár EV verzió is. Sőt, a 911-es szérián alapuló családi modellek is bővülnek, ha minden igaz.

Az Audi termékmenedzserét is megigézte a villámok istene, majdnem minden az elektromosításról szól idén. A közelmúltban bemutatott e-tron GT után érkezik a Q4 e-tron is. A Q5 sportback mellé lesz PHEV változat is a tudatos felhasználók nagy örömére.

A Bugatti sem tétlenkedik, bár a hírek szerint a sebességrekordok megdöntése után valami más cél lebeg a hiperautó-gyártó előtt.

Elektromos autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!