Elesett a Bentley dízeles Bentaygája!

Frissítve:
2018-11-13, 11:12

A több mint 95 éve luxusautó-gyártással foglalkozó brit vállalat nagyjából két éve még úgy érezte, nem késő beszállnia a dízel buliba. Dízeles erőforrást fejlesztettek a Bentayga számára, ami mostanra kudarcot vallott.  

Mivel napjainkban már a köztudatba is beleivódott az „anti-dízel” habitus, így nem csoda, hogy nem kapkodják a Bentley első dízeles szabadidő-autóját, a Bentaygát.

Bentley Bentayga

Kezdetben bizonyára jó üzletnek tűnt a dízel kivitel bevezetése, ugyanis az csaknem 10 millió forinttal volt olcsóbb a W12-es benzines verziónál. A Bentayga 4,0 literes V8-as erőforrását a közös platformra épülő rokonától, az Audi SQ7-től kapta, így természetesen maradt a 435 ló és a 900 Nm nyomaték.

Bentley Bentayga Genfi Autószalon

A Bentley SUV-ját egykor a világ leggyorsabb dízel szabadidő-autójaként tartották számon, és ha már itt tartunk, nem árt tudni, hogy ez a közel 2,5 tonnás elegáns külsőbe csomagolt óriás nulláról 4,8 másodperc alatt van százon, a végsebesség 270 km/h.

Bentley Bentayga beltér

A Bentayga Diesel értékesítési adatai Európában jelentős csökkenést mutattak, így onnan, valamint az Egyesült Királyságban is behúzták a modelleket az eladósorból. A globális piacot nézve a Bentayga ennek ellenére tizenhárom piacon továbbra is jelen van, köztük Ausztráliában, Oroszországban és Dél-Afrikában.

Bentley Bentayga hátulja

A brit vállalat arra a döntésre jutott, hogy 2018 szeptemberétől csak és kizárólag benzines formátumban kínálja majd értékesítésre a Bentaygát, illetve ezentúl a villamosított modellek fejlesztésére fognak nagy mértékben összpontosítani.

A gyártó nem tette közzé a dízel Bentaygára vonatkozó értékesítési adatokat, azonban nem kell aggódni, a W12-es, a V8-as és a V6-os plug-in hibrid erőforrások továbbra is rendelkezésre állnak a luxusautó-szegmens kedvelőinek.

Bentley Bentayga közúton

A dízeles Bentayga ára a két évvel ezelőtti bevezetéskor eredetileg 160 000 euróról, vagyis több, mint 50 millió forintról indult, mely még mindig jóval kedvezőbbnek volt mondható a W12-es benzines változatnál, amiért viszont egykor 10 millióval több pénzt kértek. A szintén MLB platformra épült Audi SQ7-ért ugyanakkor alaphangon mintegy 28 millió forintot kell ott hagyni a kereskedésekben.

Forrás:

További autós hírek

Rosszul sikerült egy próbaút Szentpéterváron. Egy hölgy szemelt ki magának egy Audi A7-est Szentpéterváron, el is vitte próbaútra, amikor nagy…

Megdöbbentő Facebook poszt és YouTube videó került ki az Internetre a tegnapi napon, amire olvasónk hívta fel a figyelmünket. Egy…

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szombat kora délután baleset történt Eger és Kerecsend között. Három személyautó érintett a balesetben. A…

A koszos autó elég lehangoló látvány. A tél bekövetkeztével pedig egyre több olyan autót látni az utakon, amit belep a…

A nagycsaládosok részére autóvásárláshoz biztosított állami támogatás jelentős zavart okozott az autókereskedői és az autóvásárlói körökben is – írja az…

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
páncélozott Bentley Bentayga
2019. augusztus 30.
Bizonyára nagy lesz a kereslet a páncélozott Bentley Bentaygára.
Játék! Ismerd fel a 10 SUV-ot hűtőrácsuk alapján!
2017. augusztus 19.
Legújabb kvízjátékunkban 10 SUV hűtőrácsáról készült fotót mutatunk. Tippeld meg, hogy melyik utcai terepjáróhoz tartoznak a képek!