2023. március 10. | 12:56

A típus harmadik generációjának plug-in hibrid változata meghatározó volt, de eljött az ideje a modellváltásnak.

Nem csak az éppen terjedőben lévő SUV-mániának adott egy erős löketet a maga korában a Mitsubishi Outlander. A harmadik generációja az egyik első széles körben is elterjedt plug-in hibrid modell volt több piacon is.

Ennek köszönhetően a 2013-ban gyártásba kerülő modellből Európában több hibrid változatot adtak el, mint simát. A belső égésű motorokkal szerelt 3. generációs Outlanderből összesen 128 583 darab kelt el a kontinensen, míg a plug-in hibridből kicsi híján 200 ezer darab.

A 2003 óta futó modellből bő félmillió kelt el Európában. Tehát a név sikeres és kár lenne veszni hagyni, hiszen a jelenleg futó modell 10 éves. Vastagon megérett a generációváltásra, a gyártó be is jelentette az utódot.

A sajtóközleményük szerint az új, 4. generációs Outlander PHEV 2024-ben mutatkozik majd be a kontinensen. Így nem hagyja üresen a márka a palettáját a D-SUV szegmensben, az Eclipse Cross, Colt, Space Star és az ASX modellek mellett továbbra is ez marad a legnagyobb modell.

Egyelőre annyit biztosan tudni, hogy az új Outlanderbe a Mitsubishi második generációs PHEV rendszere fog kerülni. Hogy ez pontosan mit jelent számadatokban vagy felépítésben, azt nem részletezték.

Annyit elmondtak, hogy fejlett hibrid hajtást terveznek, melyben ikermotoros megoldással kívánják megvalósítani a 4x4 hajtást. Ezt pedig a ralipályákon tesztelt és hangolt összkerékvezérléssel szeretnék megtámogatni.

Emellett az autónak frissülni fog a teljes fedélzeti rendszere és a komplett beltere is. Arról nem beszéltek, hogy 2024-ben pontosan mikor fogják bemutatni a modellt.

Ha esetleg érdekelne a 2013-ban indító PHEV Outlander tesztje, itt találod:

Mitsubishi Motors

Mitsubishi Motors