2023. április 26. | 11:20

A különleges terepjáró egy stílusos kivitellel készül a 2024-es modellévre.

Ha mindenki nem is nevezné egyértelműen szépnek, azt kell ismerni, hogy emlékezetes lett az új Land Rover Defender. Nem csak legendás elődjét idézi hűen, de maradt benne még terepjárós küllem.

Már az alapmodell sem egy egyszerű utcai autó, de a most bemutatott különleges kivitel biztosan megdobogtatja minden Defender-rajongó szívét. Ez az új Outbound kivitel, amelynek jelentése: indulásra kész.

És egy Land Rover Defendertől pont ezt is várja el az ember, hogy bármilyen cudar körülmények közé el tudjon indulni vele. Ehhez pedig szükség van terepképességekre és erőre.

Előbbi megvan és utóbbival sincsenek gondok sem a D300, sem a P400 változatoknál, azonban ennél még lesz feljebb. Ugyanis a modell hamarosan megkapja a JLR 5.0 V8-as motorját, amit ráadásul egy kompresszorral is megfújnak.

Így a bumfordi terepjáró már 5,7 másodperc alatt futhatja a 0-100-as sprintet akár. Hiszen 493 lóerő és 610 Nm nyomaték például erre is elég, de attól sem félnék, hogy valahonnan nem húzza ki magát az autó terepen.

Ráadásul ez a motor elérhető lesz a hosszabb változatban is, amelybe a Land Rover beszuszakolt 8 teljes értékű ülést, így akár nagycsaládosoknak is alkalmas lehet az autó. Még ha megrendeli valaki az Outbound szettet is, akkor egészen biztos, hogy a család is és apuka is boldog.

Hiszen ahhoz nem csak külső dizájnelemek tartoznak, mint a kiegészítők, a különleges fényezések és felnik. Hanem a beltérbe is kapunk extra borításokat, anyagokat, illetve jár majd az autóhoz a Defender gumiszőnyeg és a csomagrögzítő háló is.

Forrás: Land Rover

Korábban egyébként már foglalkoztunk a Land Rover Defender új generációjával egy videóban is.

Land Rover