Az alábbi lista a gyártók által megadott hivatalos értékekkel számol, azonkívül nem szerepelnek benne olyanok (McLaren P1, LaFerrari, stb.), amikből minden példány gazdára talált már.

Szoros lett a lista, és ha nem csak tizedmásodpercre mérnének a gyártók, akkor precízebben is össze lehetett volna állítani a sorrendet, így minden helyen osztozkodnak a leggyorsabb autók. Ezenkívül olyanok se, akik bár talán beférnének a listába, de a gyártójuk nem adott a gyorsulásukról hivatalos adatot, mint például a legújabb Nissan GT-R, vagy a Ford GT.
De itt van a lista, a hivatalos adatok alapján mely autók teljesítik a leghamarabb a 0-100 km/h-s gyorsulást:

10. helyezett:
Ferrari F12tdf, Lamborghini Aventador, Porsche 911 Turbo S – 2,9 másodperc


Nem összkerék-meghajtású és nem hátul van a motorja, mégis itt a helye a Ferrari F12tdf-nek

Ferrari, Lamborghini, Porsche, 3 olyan márka, akik meghatározó alapkövei a sportautóknak, erre most itt találjuk a lista alján őket. A három közül a Ferrari F12tdf kakukktojás, ugyanis a 3 közül ez az egyetlen, ami nem összkerekes és a motort is a szokásos helyen találjuk, az autó elejében a motorháztető alatt.


Lamborghini Aventador, mert olyan nincs, hogy egy ilyen listán ne legyen Lamborghini!

 


Porsche 911 Turbo S, klasszikus formákkal, brutális teljesítménnyel

9. helyezett:
BAC Mono – 2,8 másodperc


Az együléses BAC Monoba nem kell "sok" lóerő, 309 is úgy mozgatja az autót, hogy a 9. helyet szerezte meg

A Briggs Automotive Company neve nem sok mindenkinek lehet ismerős itthon. Mégis felkerült a listára, hiszen az együléses szuperkönnyű autót – köszönhetően a lehető legtöbb szénszálas anyag alkalmazásának – még a 309 LE-s Ford motor is irgalmatlan sebességre készteti.

8. helyezett:
Tesla Model S P90D – 2,8 másodperc


Tesla Model S, talán a legelérhetőbb és "leghétköznapibb" autó a listán, már a formáját tekintve, és a mindennapokban is helytáll

Talán mostanában mindenhol a csapból is Tesla folyik, de nem véletlenül. A teljesen elektromos Tesla Model S P90D-vel ha épp nem a környezetvédelem a legfontosabb szempont, Ludicrous-módba kapcsolva 2,8 másodperc alatt gyorsít fel 100 km/h-ra.

7. helyezett:
Caterham 620R – 2,79 másodperc


A forma még a Lotustól származik, amit a hatvanas években alkottak meg, azóta viszont jóval pörgősebb autókat alkotott belőlük a Caterham

310 LE-s turbófeltöltött 2.0 literes Ford motor, egy apró kasztniba, és mi a végeredmény? A gyorsulási listánk 7. helyezése! A forma szinte semmit se változott, mióta a Lotus eladta a Seven licencét a Caterhamnek adózási okokból, csak a teljesítmény nőtt!

6. helyezett:
Hennessy Venom GT – 2,7 másodperc


Hennessey Venom GT, angol alapokon, kis texasi fűszerrel, már ha fűszernek lehet hívni az 1260 LE-s motort

Adj egy Lotus Exige-t egy csomó texasi rednecknek, hagyd, hogy kötöttségek nélkül dolgozzanak rajta, és kapsz egy olyan brutális autót, mint a Henessy Venom GT! Amellett, hogy alig 2,7 másodperc kell neki a 0-100-as gyorsulásra, a több mint 1260 LE-s motor 425 km/h-s végsebességet is biztosít!

5. helyezett:
Koenigsegg Regera – 2,7 másodperc


A svéd gyártó legújabb típusa nem csak gyorsulásban jó, majdnem 410 km/h-s végsebességgel is bír!

5.0 literes duplaturbós V8-as motor mellé még hozzácsaptak három elektromos motort is. Elvileg ezekkel mehetne gyorsabban is a Regera, de egész egyszerűen túl nagy nyomatékot adna le, ezért visszább kell egy kicsit fogni. Panaszra nem lehet ok, a lenyűgöző gyorsulás mellett 408 km/h-s végsebesség is dukál!

4. helyezett:
Rimac Concept One – 2,6 másodperc


Horvát utakra horvát szuperautót! - gondolhatták a szomszédaink, majd megépítették a Rima Concept One-t

Horvát szomszédaink nem aprózzák el, ha szupersportautóról van szó, a Rimac Concept One-t ugyanis négy darab elektromos motor hajtja, ami által a 4. helyet csípte el a listánkon. Az ára se semmi, potom 260 millió forintért lehet hozzájutni!

3. helyezett:
Ariel Atom 3.5R – 2,5 másodperc


Népszerű az alap Ariel Atom nálunk is, lehet bérelni ha élményautózni szeretnél, kérdés, hogy mikor frissítenek a 3.5R-re

355 LE, amit egy Honda motor biztosít egy alig 550 kg-os kasztniban. A pehelykönnyű Ariel Atom 3.5R a dobogó bronzérmét kapja meg a maga 2,5 másodperces gyorsulásával!

2. helyezett:
Bugatti Chiron – 2,5 másodperc


Épphogy csak lemaradt az első helyről, de az ezüst is tisztességes egy ilyen mezőnyben

W16-os motor 4 turbófeltöltővel, ami 1520 LE-s teljesítményt ad. A Veyron után nem adhatta alább a Bugatti, így a Chiron olyan jól sikerült, hogy még jópár évig megkerülhetetlen lesz, ha szupersportautóról van szó! A csillagászati teljesítményhez csillagászati ár is tartozik, 700 millió forint lehet hozzájutni.

1. helyezett:
Ultima Evolution Coupé, Dodge Challenger SRT Demon, Tesla Model S P100D – 2,28 másodperc


Ultima Evolution Coupé, a három muskétás egyike, akik az első helyre állhattak fel!

És a krémek kréme, a legjobbak legjobbjai vannak itt! Újabb Tesla Model S, a 100 kWh-s akkumulátorával megosztva kapta az első helyet az Ultima Evolution Coupéval és a Dodge Challenger SRT Demonnal. Az Evolution Coupénak egy turbófeltöltött 6.8 literes motor biztosítja az 1035 LE-t, míg a Challenger SRT Demont egy 840 LE-s motor mozgatja. Bár utóbbihoz egy irgalmatlan kompresszor tartozik!

A Dodge Challenger SRT Demon erejét mi se mutatja jobban, mint az alábbi videó:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=3vD6A6NxySQ[/embed]

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Forrás: