2021. december 01. | 14:48

A Dokker, a Lodgy és a Logan MCV utódja hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz.

FRISSÍTÉS:

A Dacia Jogger magyarországi alapára a TCe 100 LPG motorral 5,17 millió forintról indul 5 üléssel, a hétüléses kivitel pedig 5,42 milliótól érhető el. A TCe 110 motoros kivitel alapára 5,29 millió 5 üléssel, a hétülésesé pedig 5,54 millió forint. Az előrendeléseket 2021.12.02-től lehet leadni - írta meg az Autonavigator.hu

Bár nálunk egyelőre még nem kapható, az Egyesült Királyságban már előrendelhető a Dacia új hétüléses modellje, a Jogger. Az autó alapára 14 995 fontról (aktuális árfolyamon átváltva 6,42 millió forintról) indul, ennek köszönhetően ez a legolcsóbb hétüléses autó a szigetországban.

A Jogger három felszereltségi szinttel – Essential, Comfort és Extreme – lesz elérhető, a légkondi, a tempomat és a parkolást segítő hátsó szenzorok mindhárom esetben az alapfelszereltség részét képezik. A belépő szintű Essential kivitelben alapfelszereltségként állítható kormányt, automata fényszórókat, elektromos első ablakokat és automatikus vészféket adnak.

A 16 695 fontos (7,14 millió forintos) indulóárral rendelkező Comfort felszereltségi szint esetében már megtalálható a tetősín, az elektromos tükrök, az automata ablaktörlő, valamint a tolatókamera is. Az utastérben a puhább tapintású anyagok mellett elektromos hátsó ablakemelővel, automata légkondival és egy 8 colos érintőképernyővel bővül a kínálat.

A csúcsmodellnek számító Jogger Extreme SE változat 17 395 fontba (7,45 millió forintba) kerül a briteknél. Itt már 16 colos könnyűfém felniket, első parkolószenzorokat, fűthető üléseket ad a Dacia, és az okostelefont is vezeték nélkül lehet csatlakoztatni az autó rendszeréhez.

A Jogger ugyanarra a CMF-B platformra épül, akárcsak az új Sandero, ám a harmadik üléssornak köszönhetően 30 centivel hosszabb a tengelytávja. Sokkal fontosabb azonban, hogy ez lesz az első Dacia modell, amely hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz. A Jogger csak elsőkerék-meghajtásos kivitelben lesz elérhető.

Ami a csomagtartót illeti, a három üléssornak köszönhetően mindössze 160 liternyi pakolható hely áll rendelkezésre. Ez a hátsó ülések eltávolításával 708 literre, a második üléssort lehajtva pedig akár 1819 literre is bővíthető.

A multimédia felületéhez három rendszert kínálnak: a Media Control okostelefon-tartót és -dokkolót; a Media Display négy hangszórót és egy 8 colos érintőképernyőt; a Media Nav pedig vezeték nélküli Android Auto és Apple CarPlay kapcsolatot, műholdas navigációt és hat hangszórót tartalmaz.

A Joggerhez háromféle motort kínálnak. Elsőként az 1,0 literes, turbófeltöltős háromhengeres lesz elérhető, amely 110 lóerős teljesítményt és 190 newtonméter forgatónyomatékot képes leadni. A Dacia úgy számol, hogy ez lesz a legnépszerűbb kivitel.

A 101 lóerős ECO-G jelű motorral szerelt Joggerben ugyanaz a kettősüzemű motor dolgozik, mint a Sandero esetében. Vagyis benzint és LPG-t is lehet bele tankolni.

A hibrid hajtáslánc érkezését 2023-ra ígéri a Dacia. Itt egy 1,6 literes benzinmotorhoz két villanymotor, egy automata sebességváltó, valamint egy 1,2 kilowattórás akkumulátor csatlakozik. Így tisztán elektromos hajtással csak igen rövid távok megtételére lesz alkalmas a Jogger.

Egyelőre nincs tervben a plug-in hibrid kivitel piacra dobása, bár a platform rugalmassága éppenséggel erre is lehetőséget biztosítana. A Jogger a hírek szerint 2022 februárjában érkezik a hazai márkakereskedésekbe.