Az elektromos Porsche Macan Turbo 700 lóerős lehet

Közzétéve:
2019-10-14, 14:50

Mennyi? Akkor mit tud majd az elektromos Macan Turbo S változat?

Nem is olyan régen debütált a Porsche Taycan, most pedig hivatalosan is bejelentették, hogy a Macan elektromos változata is érkezik. Részelteket nem árultak még el, így gyorsulási adatokat sem lehet még tudni, viszont érdekesnek ígérkezik.

Julian Baumann, a Porsche SUV-igazgatója szerint a közelgő összes elektromos modell mellett a belsőégésű motorokkal szerelt változatok is elérhetőek lesznek, hogy biztosan mindenki megtalálja a számára preferált verziót.

"Egyes ügyfelek nem állnak még készen az elektromos autókra" - mondta Baumann.

Porsche Macan egy hegyi úton

Végül az elektromos Macan teljesen különbözik elődjétől. Valójában annyira, hogy a Taycan platformjára építik, amelyet kicsit átalakítanak a SUV kritériumának megfelelően. Továbbá az elektromos Macan a Volkswagen csoport új Premium Platform Electric (PPE) architektúráját használja majd, amelyet a Taycan J1 továbbfejlesztett padlólemeze.

Porsche Macan oldalról fotózva egy tengerparti úton

Ezzel az elektromos Macan fejlesztésének kihívásai megegyeznek a Taycanéval. Ez magában foglalja az aerodinamikát, az akkumulátor tömegét és mindent, ami az akkumulátorral működő autókat jellemzi. Baumann azt mondta, hogy az elektromos Macan megőrzi elődjének DNS-ét, ami azt jelenti, hogy osztályának leginkább sportos modellje marad.

Porsche Macan hátulról menetközben

A 2020-as Macan legerősebb változata, amelyek Turbo és Turbo S néven szerepelnek majd,  körülbelül 700 lóerő (525 kilowatt) és 1 017 Nm nyomaték leadására lesznek képesek. Csakúgy, mint a Taycan esetében az energiát mind a négy kerék megkapja a tengelyenkénti villanymotoroknak köszönhetően.

A Porsche arra törekszik, hogy szilárdtest akkumulátorokat is használjon autójaihoz, de öt-hét év telik el, amíg az iparág ezt használhatja.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát:

Forrás:

További autós hírek

Tényleg elképesztő anyagokat küldtök mostanság és egyre durvábbak ezek… Ez a felvétel az Árpád hídon készült. Valahogyan a villamos sínekre…

Ketten meghaltak hétfőn a 42-es főúton Biharkeresztes és Mezőpeterd között, amikor két kamion frontálisan összeütközött – közölte a Hajdú-Bihar Megyei…

A zebrán gázolták el Veress László színészt, aki később belehalt a sérüléseibe. Veress Lászlót, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nyugalmazott színművészét…

Igen… azokat a pillanatokat is elkapják az egyre terjedő fedélzeti kamerák, amikor a fizikát készülnek meg…@ni a “nagytudású”, nagyarcú “sofőrök”.…

Annyira tipikusan szürreális a videón látható jelenet, amit olvasónktól kaptunk, hogy legszívesebben elszégyelnénk magunk. Nincs mese, erre születni kell. Nem…

Kapcsolódó írások

A Porsche bevásárolta magát a horvát Rimac-ba
2018. június 22.
A Porsche megvásárolta a horvát manufaktúra, a Rimac cég 10%-át.
2020-as Porsche Taycan fényszórója
2018. november 26.
A sportautógyártó szerint régóta dolgoznak az elektromos technológiával, így minden igényt kielégít majd az új Taycan
A Porsche Taycan menet közben elölről
2019. szeptember 06.
A Porsche bemutatta a tisztán elektromos Taycant, amely 450 km-es hatótávval és ugyanolyan lenyűgöző vonalakkal rendelkezik mint a koncepció.
BMW Vision iNext koncepció parkos környezetben
2018. december 03.
Bemutatkozott a bajor gyártó Vision iNext tanulmányautója, nem csak az derült ki, hogyan fest majd, következzen 4 tény amire számíthatsz 2021-ben!