Az újdonság élménye: Peugeot 2008

Közzétéve:
2019-06-21, 11:24

Ha az autózás terén valami új élményre vágysz, akkor a Peugeot új SUV-ja a neked való.

A márka izgalmas jövőképének hírnökeként debütált a francia gyártó legújabb SUV-ja, amely egyedi karaktere ellenére is tökéletes összhangot mutat a jelenlegi választék stílusával. Kiegyensúlyozott vonalvezetés és általános arányok jellemzik, melyen a hátrébbtolt szélvédő vízszintesebb motorháztetőt és erőtől duzzadó külsőt eredményezett.

Az orr-rész jellegzetes hűtőmaszkja az elektromos változatokon a karosszériával megegyező színű. A motorháztető és a fényszórók alatt elhelyezkedő LED-es nappali lámpák még robosztusabbá teszik.

Peugeot 2008 SUV az utcán

Az új Peugeot 2008 SUV elektromos, benzines és dízel kivitelben is kapható. A legújabb generációs, hatékony és moduláris CMP (Common Modular Platform) platformra épült, amely jelenleg rekordméretűnek számító hátsó helykínálatot eredményez.

A 100%-ban elektromos változat a tökéletesen hangtalan és vibrációmentes működés mellett rendkívül fürge. A 100 kW teljesítményű motor - amely 136 lóerőnek felel meg - 260 Nm-t bocsát rendelkezésre szinte azonnal. A nagy kapacitású (50 kWh) akkumulátor akár 310 km megtételére is képes.

Peugeot 2008 SUV hátulról

Ami a palettát illeti, a teljesen elektromos mellett elérhető a 3 hengeres, 1,2 literes  benzinmotor, amely megfelel az Euro 6d normának. A dízel kedvelőknek a 4 hengeres, 1,5 literes erőforrás áll rendelkezésre. Egyes változatokon az üzemmódkapcsolóval a vezetési mód megválasztására is lehetőség van, ezek az eco, a normál és a sport lehetnek.

A 2008 a 3D Peugeot i-Cockpit legújabb generációs változatával és vezetéssegítő funkciókkal kerül forgalomba. Ez kisméretű kormányt jelent, amelynek jó a fogása és könnyebb irányíthatóságot tesz lehetővé. Illetve egy könnyen elérhető, nagy méretű HD érintőképernyőt jelent. Az elsőként bevezetett kibővített rendszer igazi innovációnak és a szegmensben világpremiernek számít.

Az új Peugeot 2008 SUV belseje

A megszokottól eltérően a magasabb szegmensből is vett át vezetéssegítő funkciókat és egyéb okosságokat. Az okostelefon nélkülözhetetlen a mindennapi életben, így elég széles szolgáltatás paletta lesz elérhető. Például a MirrorLink™, Apple CarPlay™ és Android Auto™ protokollal kompatibilis MirrorScreen funkció jóvoltából a telefon tartalma a központi kijelzőre tükrözhető.

A világpiaci forgalmazásra szánt új Peugeot 2008 SUV forgalmazása bizonyos piacokon már 2019 végén kezdődik.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Peugeot sajtóanyag

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.

További hírek