Bemutattak egy egyedi, V12-es közúti Aston Martint

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-09-04, 16:04

Az angol márka kijött egy elképesztően egyedi sportautóval, amellyel korábbi vezetőjük előtt tiszteleg a márka. Íme az Aston Martin Victor.

Az Aston Martin egy nagyon különleges szuperautó-tanulmánnyal mutatkozott be a minap a Hampton Court-palota kertjében. Az autóval a korábbi vezetőjük előtt tisztelegnek. Victor Gauntlett volt az, aki a márkát sok évvel ezelőtt visszahozta a csőd széléről és sikeressé tette. Az autó a Vulcan modelljükre épül, és alkalmas a közúti használatra is. Motorja egy 7,3 literes, átalakított Cosworth V12-es, aminek maximális teljesítménye 847 lóerő. Ehhez egy kézi sebességváltót illesztettek. Futómű szempontjából teljesen ugyanaz, mint a Vulcan, fékjeit pedig a Brembo szolgáltatja.

Aston Martin Victor V12 féloldalról

Aston Martin Victor hátulról, féloldalról

Az Aston Martin szerint az autó fékezési képessége ugyanolyan, mint a GT3-as versenyautóké. Az aerodinamikája pedig tökéletesre van fejlesztve a diffúzor segítségével. A leszorítóerejének mértéke több, mint egy GT4-es versenyre épített autónak. Az autó karosszériája pedig könnyített karbonszálas anyagból készült, amit a One-77-es modell ihletett. Átemeltek további elemeket is más modelljeikről is, többek között Valkyrie-ről a hátsó kialakítást, például a lámpa megoldást és a légbeömlőket a DBX-SUV típusról.

Aston Martin Victor belső

A belsejében a kasmír kárpit, a csiszolt titán elemek és a diófa betétek anyaga eléggé nagy kontrasztban áll a Vulcanból átemelt, szénszálas sportkormánnyal és a biztonsági övekkel. A márka képviselője szerint az egyedi, általában csak Aston Martin modelleken fellelhető Pentland zöld szín csak “néhány órával a bemutató előtt száradt meg”.

Aston Martin Victor kereke oldalról

A végeredmény pedig olyan lett, amihez foghatót nagyon ritkán lát az ember.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Aston Martin Valkyrie megdöntené a Porsche Nürburgringi rekordját
2018. július 03.
Christian Horner, a Red Bull Formula-1-es csapatának vezetője úgy gondolja, hogy a 900 millió forintot érő szuperautó meg tudná dönteni a Porsche rekordját.
Porsche 959
2019. április 23.
A 959-es és az F40-es volt a 80-as évek két nagyágyúja, ehhez kétség sem férhet. A Ferrari ikonná vált, a németnek viszont nem jutott annyi a rivaldafényből…

További hírek