péntek - 2023. szeptember 29.
14 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Bizonytalanná vált a kombi modellek jövője a Mercedesnél

2021. szeptember 09. | 11:52

Az SUV-mánia átalakította a vásárlói igényeket.

A Mercedes-Benz operatív igazgatója, Markus Schäfer elmondta, hogy a cég a kombi, a kabrió és kupé modellek jövőjét is tüzetesen vizsgálja, mivel átrendeződtek a vásárlói igények az új autók piacán.

„A kombi autókkal kapcsolatban még várnunk kell. Ez a piac nyomás alatt van, mivel egyre nagyobb a kereslet a szabadidő-autók iránt, emiatt romlani kezdtek az eladási adatok a kombik esetében. Meg kell tehát néznünk, hogyan alakulnak a volumenek” – nyilatkozta a 2021-es Müncheni Autószalonon adott interjúban Schäfer.

Korábban a Mercedes-Benz más forrásai is jelezték a brit Autocarnak, hogy az SUV-mánia okán bajba kerülhetnek a kombi kivitelek. Az alacsonyabbra épített elektromos autók térnyerése szintén nem jó hír a hagyományos autóknak.

Schäfer azt is elismerte, hogy a Mercedes a kupék és kabriók jövőjét is vizsgálja, erről a következőket mondta:

„Fel kell ismernünk, hogy a kabriók iránti kereslet világszerte csökken - Kína nem a roadsterek piaca, Európában pedig a néhány évvel ezelőtti helyzethez képest kevesebb olyan vásárló van, aki a kabrió mellett dönt. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon vonzó termék, amihez érzelmileg is kötődünk. A kabriót nem egyszerű villanyosítani, ez nagy kihívást jelent a mérnököknek, hiszen a szép arányok megtartása közben nem szabad túl magasra emelni a járművet, miközben a nagy akkumulátornak is helyet kell találni. Vannak olyan autók a piacon, amelyek nem felelnének meg az ízlésünknek. Úgyhogy majd kitalálunk valami jobbat."

A bőrkárpitozásról és bőrülésekről viszont egyelőre nem akar lemondani a Mercedes annak ellenére, hogy a német cég a fenntarthatóságra törekszik.

„Van egy vegán belső tér, ami ma már elérhető, ahogy az Artico is elérhető. De nem akarunk lemondani a bőrről. Megvizsgáljuk, hogyan kezelik a bőrt, alaposan utánanézünk ennek és így tudjuk, honnan származik. Sokat törjük a fejünket ezen a dolgon. Hogy őszinte legyek, nem akarok műanyag vagy műbőr kormánykereket. A bőrből készült huzatot vagy a fa kormánykereket sokkal, de sokkal jobb érzés fogni” – mondta Schäfer.

 
A tűzoltás után a tréleren is lángra kapott a Soroksáron kigyulladó BMW A Hyundai száműzi a kézi váltót az egyik amerikai piacos modelljéből

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!