A BMW M8 egyedi surranót kapott a Pirellitől

Közzétéve:
2019-10-30, 13:49

A piacon egyre több olyan erőteljes sportautóra lehet felfigyelni, amelyekre külön abroncsokat fejlesztettek ki az ismert gyártók.

A Pirelli egy nemrégiben kiadott sajtóközleménye által bejelentette, hogy az M8 Coupe, az M8 Competition Coupe, az M8 Cabriolet és az M8 Competition Cabriolet a P Zero gumiabroncsok egyedi változatait kapják. Az említett P Zero abroncsot úgy fejlesztették ki, hogy a BMW rendkívül népszerű, M8-as sportautójának alvázához és karakterisztikájához egyaránt passzoljon.

BMW M8 Competition

A gumik elöl 275/35, hátul 285/35 méretűek, a kerekek, amelyeket burkolnak pedig 2 col méretűek. A Pirelli szerint a gumiabroncsok testreszabott összetevői jobb köridőt eredményeznek, javítanak a vezethetőségen nedves és száraz állapotban, jobb fékezést biztosítanak a jármű számára, csökkentik az éles kanyarokban bekövetkezhető kisodródás veszélyét, valamint nagyobb kényelmet, alacsonyabb kerékzajt és kiemelkedőbb kilométer-értékeket kölcsönözhetnek az autónak.

BMW M8 Competition hátulja

A gumiabroncsokon elvégzett speciális módosítások magukban foglalják a módosított futófelület-mintázatot és az első-, valamint a hátsó gumiabroncsok hasított testében alkalmazott különböző rétegszerkezeteket. Az elülsők szerkezete szimmetrikus, míg a hátsó gumiabroncsoké aszimmetrikus.

BMW M8 Competition oldalról

Az abroncsok persze csupán csak az egyik alkotóelemei az M8-nak azon sok másik közül, amelyek olyan ellenálhatatlanná és élvezetessé teszik a sportautót. Az összes változatot egy duplaturbós, 4,4 literes V8-as motor hajtja, amely 617 lóerőt teljesít és 750 Nm nyomatékot ad le a Competition esetében.

A BMW természetesen az M8 esetében is gondolt az összkerékhajtásra, amely olyan hatékonyan képes az erőt közvetlenül az aszfalthoz továbbítani, hogy egy nemrég készült videóban az M8 Competition Coupe bebizonyította, hogy neki mindössze 2,88 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy álló helyzetből 100 km/h-ra gyorsuljon.

Forrás:

További autós hírek

Az utóbbi napok ködös időjárása nem kicsit nehezítette meg a közlekedést. Városon kívül még durvább volt a helyzet. Kaptunk ma…

Egy hét múlva, január 31-én érvényességüket vesztik a korábban vásárolt éves autópálya-matricák. Január 31-én 2,5 millió éves autópálya-matrica jár le,…

A Tamási és Szakály között történt balesetben súlyosan megsérült annak a teherautónak vezetője, aki a 65-ös főúton hajtott egy lakatlan…

Egy elegáns megfordulás tegnap délután a gyorsforgalmin. “Emberünk minden józan észre vonatkozó szabályt feledve, simán bekanyarodott a nem kicsi, jól…

Nagyon sok esetetről tudunk, ahol a lakók konkrétan megmondják: “Ne állj meg itt haver, mert kiszúrom a gumit, meg összekarcolom”…

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!
2018. december 29.
1978-ban a Lamborghini, BMW és az ItalDesign közösen megalkották a valaha volt egyik legjobb BMW-t, az M1-t. 1978 és ’81 között a versenypályákon hódított, ma a gyűjtők nélkülözhetetlen darabja