A Pirelli egy nemrégiben kiadott sajtóközleménye által bejelentette, hogy az M8 Coupe, az M8 Competition Coupe, az M8 Cabriolet és az M8 Competition Cabriolet a P Zero gumiabroncsok egyedi változatait kapják. Az említett P Zero abroncsot úgy fejlesztették ki, hogy a BMW rendkívül népszerű, M8-as sportautójának alvázához és karakterisztikájához egyaránt passzoljon.

BMW M8 Competition

A gumik elöl 275/35, hátul 285/35 méretűek, a kerekek, amelyeket burkolnak pedig 2 col méretűek. A Pirelli szerint a gumiabroncsok testreszabott összetevői jobb köridőt eredményeznek, javítanak a vezethetőségen nedves és száraz állapotban, jobb fékezést biztosítanak a jármű számára, csökkentik az éles kanyarokban bekövetkezhető kisodródás veszélyét, valamint nagyobb kényelmet, alacsonyabb kerékzajt és kiemelkedőbb kilométer-értékeket kölcsönözhetnek az autónak.

BMW M8 Competition hátulja

A gumiabroncsokon elvégzett speciális módosítások magukban foglalják a módosított futófelület-mintázatot és az első-, valamint a hátsó gumiabroncsok hasított testében alkalmazott különböző rétegszerkezeteket. Az elülsők szerkezete szimmetrikus, míg a hátsó gumiabroncsoké aszimmetrikus.

BMW M8 Competition oldalról

Az abroncsok persze csupán csak az egyik alkotóelemei az M8-nak azon sok másik közül, amelyek olyan ellenálhatatlanná és élvezetessé teszik a sportautót. Az összes változatot egy duplaturbós, 4,4 literes V8-as motor hajtja, amely 617 lóerőt teljesít és 750 Nm nyomatékot ad le a Competition esetében.

A BMW természetesen az M8 esetében is gondolt az összkerékhajtásra, amely olyan hatékonyan képes az erőt közvetlenül az aszfalthoz továbbítani, hogy egy nemrég készült videóban az M8 Competition Coupe bebizonyította, hogy neki mindössze 2,88 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy álló helyzetből 100 km/h-ra gyorsuljon.