A Daimler ismét dízelbotrányba keveredett, ezúttal a Renault motorok miatt

Közzétéve:
2019-12-03, 11:23

A Daimler visszahív néhány Mercedes-Benz kompakt modellt, amelyek dízelmotorja a Renault-tól származik.

A Der Spiegel szerint az illetékes szervek jelenleg a kis köbcentis dízelmotorokban használt „gyanús szoftvereket” vizsgálják. Egy másik lap, a Handelsblatt arról számolt be, hogy ezeket a Mercedes csak az A-osztályban és a B-osztályban használta.

A Renault állítólag tagadja, hogy a bármilyen módon közük lenne ehhez, állításuk szerint a Daimlernek átadott motorkezelő szoftver egységeket a Mercedes-Benz mérnökei programozták. Legalább is ez olvasható az Autonews Europe hasábjain.

A Mercedes A-osztály oldalról fotózva

Eddig azonban nem derült ki, hogy melyik évjáratú modelleket vizsgálják. Így nem tudni azt sem, hogy érinti-e a legújabb generációs A-osztályt, amely szintén kérhető a Renault-tól származó turbós, 1,5 literes dízel erőforrással.

A német autógyártó nem volt hajlandó kommentálni az ügyet, de kijelentette, hogy nem zárja kis annak a lehetőségét, hogy a KBA tovább vizsgálódik majd a széleskörű kibocsátási csalások miatt. A német ügyészek már majdnem 1 milliárd dollárra büntette a Daimlert az illegális szoftverek használata miatt.

Mercedes modellek egymás mellett

2017 májusában a hatóságok egy nyomozás során kiderítette, hogy mintegy 280 000 C-osztályú és E-osztályú modellt szerelt illegális szoftverrel a Daimler. Ennek következtében csaknem 700 000 autót hívtak vissza 2018-ban, köztük 60 000 GLK modellt.

A Daimlert az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma is vizsgálja, és New Jersey-ben több peres ügyben is érintett. Szóval nem úgy néz ki a helyzet, hogy mostanában vége lesz ennek az ügynek.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Forrás:

További autós hírek

Kigyulladt egy személyautó Budapest 20. kerületében, a Helsinki út és a Nagysándor József utca kereszteződésénél. Teljes terjedelmében égett a jármű,…

Ráadásul azt állította, nem sajnálja a szabályosan közlekedő autó utasait, hiszen ha megsérültek, az Úr majd gondoskodik róluk is. Az ABC…

Mi mindig írjuk: A tahóság nem autófüggő! Ti mindíg írjátok: De az! Ti mindig írjátok: A média tehet róla, hogy…

A Pofátlan(tan)ítás egy extra epizódjaként tette közzé a baleset-megelőzés Facebook oldala ezt a videót. Sajnos mi is posztoltunk a napokban…

Egyszerűen azt tapasztaljuk, hogy nagyon sokan nem az útviszonyoknak megfelelően vezetnek. Nem, valóban nem esik a hó, de a napok…

Kapcsolódó írások

Mercedes márkajelzés
2019. augusztus 02.
A Daimler volt vezérigazgatója szerint az ügyfelek számára manapság egyre kevésbé számít, milyen motor van az autókban.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Mercedes logó
2019. augusztus 14.
Az emissziós csalás miatt bírságot kell fizetnie a Daimlernek.
Mercedes W108 Eurowise tuning
2019. december 25.
Az Eurowise megépítette a világ talán legextrémebb S-osztályát: német kasztni, amerikai V8, hot rod stílus, airride. Sokkoló, de legalább annyira lenyűgöző.