Fantáziadús koncepcióautókat villantott a Daihatsu - GALÉRIA

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-01-07, 12:39

Kreatív elmékből nincs hiány a japán autógyártónál.

Lehet, hogy a 2021-es Tokiói Autószalon az online térbe költözik a koronavírus-járvány miatt, de a Daihatsu vállalatnál dolgozó kreatív emberkéket ez sem gátolhatta meg abban, hogy szabadjára engedjék a fantáziájukat. Ennek köszönhetően nagyon érdekes koncepciókkal tudott előrukkolni a japán autógyártó.

Kinézetükkel rendkívüli módon kilógnak a közegből a Kei-autók, azt semmiképpen sem mondhatjuk rájuk, hogy kerülik a feltűnést. Az ember tekintetét egyszerűen vonzzák ezek a járművek, van bennük valami bájos kedvesség, a cukiságfaktort rendesen kimaxolják.

Hijet Truck

Persze sokan nem vezetnénk ilyen autókat, mert finoman szólva sem maszkulinok, de ki tudja, mit hoz a jövő, egyszer talán a keleten oly népszerű Kei-autók térhódítása ide is eljön. Ne feledjük, pár éve még az elektromos autókra is legyintettünk, mondván, hogy nem lesz belőlük semmi, most pedig már reális esélye van annak, hogy szemtanúi leszünk a belső égésű motorokkal szerelt új autók kihalásának.

Ez persze egy másik történet, az alább látható koncepciók közül nekem a speedster stílusú szélvédővel rendelkező Copen Spyder tetszik a legjobban, ha távolról és hunyorogva nézem, még akár egy Maseratit vagy egy Ferrarit is bele tudok látni. A Taft egy mini Hummerre hajaz, a Hijet pedig leginkább egy versenyautó és egy turistabusz szerelemgyerekének tűnik. Ott van a Thor, amely süllyesztett felfüggesztéssel és izmos bodykittel büszkélkedhet. Villámokat nem tud szórni, és a Mjölnir sem jár hozzá, szóval esetében a Nomen est omen latin kifejezés nem valósul meg, de attól még sok japán rácuppanhat, már csak a neve végett is.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Modern dizájnnal bíró Moszkvics 2140 oldalról
2020. december 03.
A moszkvai AZLK 44 évvel ezelőtt mutatta be ezt a típust.
A legőrültebb autók a 2017-es tokiói autószalonról
2017. november 02.
A japánoktól Európába egészen visszafogott modellek jutnak csak el, de a galéria bemutatja azt is, mit tudnak kihozni magukból, ha a saját közönségüknek gyártanak

További hírek