Elon Musk bőven kapott hideget-meleget az interneten, miután egy friss videó tanúsága szerint az alagútban, amelyet arra terveztek, hogy megszüntesse a dugókat, elég komoly forgalmi fennakadás alakult ki, és az autók csak lépésben tudtak csordogálni.

A Las Vegas Convention Center alatt futó Loop névre keresztelt alagútban készült videókon számtalan frusztrált autós látható és hallható, amint lépésben csordogálva próbálnak bejutani egy népszerű technológiai rendezvényre. A The Boring Company által tervezett 2735 méter hosszú alagút a 2022-es CES expo helyszínén található, amelyet „a világ legjelentősebb technológiai eseményeként” népszerűsítenek.

A Loop hivatalos megnyitóján, 2021 júniusában Musk kijelentette, a felszín alatt 13 méterrel futó alagút fogja majd megoldani a világ nagyvárosaiban uralkodó forgalmi dugókat.

Az eredeti tervek szerint az utasokat teljesen önvezető autók szállították volna a Loopon keresztül, ám jelen pillanatban még egy sofőr ül a volán mögött, hogy felügyelje a rendszer működését mindaddig, amíg a cég járművei nem lesznek képesek a teljes autonómiára.

A Mashable azt írja, hogy a forgalmi dugóról szóló hírek különösen kínosak annak fényében, hogy az idei CES expóra a szokásosnál jóval kevesebben látogatott el, mivel az Egyesült Államokban sokan tartanak a koronavírus-járvány miatti fertőzésveszélytől.

Az egyik videóban jól hallható, ahogy az autó utasa azt kérdezi:

„Gyakran van errefelé ekkora forgalom?”

Az internetes felhasználók azt illetően is aggályaikat fejezték ki, hogy kiderült, nincs vészkijárat a Las Vegas Loopban. Amennyiben baleset történne, amely elzárja az utat, a Tesla sofőrei azt az utasítást kapták, hogy tolatva hagyják el az alagutat. Volt olyan is, aki a Twitteren azzal viccelődött, már alig várja, hogy láthassa, mihez kezd a kaliforniai cég, ha a Loopban esetleg tűz ütne ki.

A tervek szerint a teljes Loop mintegy 24 kilométer hosszú lesz, ha elkészül, és Vegas szállodáit és látványosságait kötné össze egymással, az autók pedig akár 160 kilométer/órás tempóval is közlekedhetnének benne.