Frankfurtban válaszolt a BMW a Tesla Model 3-ra!

Frissítve:
2018-09-18, 21:56

Kérdés, mennyire veheti fel a versenyt az elektromos autóival a bajor gyártó a Teslával, aminek a Model 3-jára már több mint 400 ezer előrendelést fogadtak be

Ahogy az Apple felforgatta az okostelefonpiacot, úgy a Tesla is arra törekszik, hogy megkerülhetetlen origója legyen az elektromos autógyártásnak. Persze a BMW nem hagyja ezt annyiban, a Frankfurti Autószalonon bemutatták a harmadik a harmadik alacsony károsanyag kibocsátású modelljüket is az i-sorozatból, egyelőre tanulmányautó formájában.

BMW i Vision Dynamic a Frankfurti Autószalonon

Kupészerű négyajtós, ezzel akarja az embereket az i-almárkája felé terelni a BMW

A tanulmányautó egy négyajtós kupészerű autó képét mutatja, ami valahol a ferdehátú i3 és a plug-in hibrid i8 sportautó közé lesz pozicionálva, ahogy Harald Krüger, a BMW vezérigazgatója elmondta az újságíróknak.

600 km-es hatótávval fog rendelkezni, a végsebessége több, mint 200 km/h lesz. 0-ról 100 km/h-ra 4 másodperc alatt fog tudni gyorsulni, állítja a BMW egy nyilatkozatában. Várhatóan 2021-re kerül majd a márkakereskedésekbe a most bemutatott modell, ami fellendíthetné a BMW mostanában megrekedt i-almárkáját.

BMW i Vision Dynamic elektromos autó

A sorozatgyártásra még évekig kell várni, miközben a fő rivális már elkezdte ontani a Model 3-akat a gyárából

Az i3-at ugyanis négy éve dobták piacra, de a korlátozott hatótávnak és a viszonylagos magas árának köszönhetően nem igazán álltak sorba érte a vevők, miközben a még épphogy csak sorozatgyártásra érett Model 3-ért majdnem 400 ezer előrendelést vett fel a Tesla.

A BMW egyelőre nem árulta el, mi lesz majd a jelenleg i Vision Dynamics tanulmányautó neve, ha sorozatgyártásba kerül, de talán senki nem lepődik meg, ha egy i3 és egy i8 után az i5 nevet kapná a sorban.

Az i-almárka hivatott az innováció motorja lenni a BMW-csoportnál, ezt a fejlesztésekért felelős igazgató, Klaus Fröhlich mondta, valamint pionírnak kell lennie a többi márka számára az elektromos autózás terén.

A BMW-csoport tanulmányautója az i-Vision Dynamic

600 km-es hatótáv, több mint 200 km/h feletti végsebesség, ezek szép számok most, ellenben mi lesz a 20-as évek elején, amikor végre meg is lehet majd venni?

A BMW szeptember második hetében jelentette be, hogy 2025-ig 25 részben vagy teljesen elektromos modellel fogja gyarapítani a modellpalettáját. 2021-re várhatóan sorozatgyártásba kerül az elektromos BMW-k zászlóshajójának szánt iNext is.

A BMW-csoport a emellett bemutatta a teljesen elektromos Minit is, amit 2019-től kezdenek majd értékesíteni, valamint a teljesen elektromos X3 is 2020-ra van időzítve.

A BMW i Vision Dynamicot szánja a Tesla Model 3 konkurensének

Egyelőre a BMW i-almárkája nem muzsikál úgy, ahogy a gyártó szeretné, de az i Vision Dynamic-kal is szeretnének egy kis színt vinni bele

A BMW az utóbbi időben egyre gyakrabban hangoztatja, hogy mint a régi nagy autógyártók egyike, feladatának tartja a BMW-s vezetési élmény átültetését a jövő elektromos autóiba. Kérdés, hogy sikerül-e ez neki, illetve, hogy a BMW-fanatikusok mennyire fognak majd kibékülni ezzel?

Forrás:

Autoweek

További autós hírek

Ők ketten úgy keltek át ezen a békéscsabai gyalogátkelőn, ahogy az meg van írva. Deszkáról, rolerről leszállva! Talán ennek köszönhetik azt, hogy nem...

Sajnos a legalapvetőbb KRESZ szabályokat is képesek sokan megszegni figyelmetlenségből. Ezen, a rendőrség által közzétett térfigyelő kamerás felvételen az látszik, hogy a kanyarodási...

A Sanghaj mellett, a Jangce folyó partján fekvő Vuhsziban található híd omlott össze. Sajnos három autóra rázuhant és a benne ülök azonnal meghaltak....

Mentőautó ütközött személyautóval Nyíregyházán, a Pazonyi úton vasárnap este. A baleset következtében a gépkocsiban utazó 31 éves nő a helyszínen életét vesztette. További...

Olvasónktól kaptuk a videót az Illatos úti tahó teherautósról. Írja: “Az illatos út elején egy teherautó a tilos jelzés ellenére piros lámpánál és...

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
1905 Baker electric coupé, fekete, oldalnézet, balról, RM Sotheby’s
2018. november 27.
2018 legfelkapottabb trendje az elektromos autózás. Hiába tűnik újszerű divatnak, az elektromos autók már az 1890-es években megszokottak voltak…. aztán jött jó pár évtized kihagyás.
A Tesla Motors története
2017. január 25.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.