2020. szeptember 18. | 14:40

A JLR kezd nagyobb hangsúlyt fektetni az elektromosításba.

A Ranger Rover elektromos modelljeivel kapcsolatos spekulációk 2019-ben kezdődtek, a konszerntárs Jaguar és a Land Rover is valóban kezd belehúzni a villanyosításba, hiszen az I-Pace villanyautót már be is mutatták. Ami a Range Rovert illeti, eddig arról volt szó, hogy leghamarább 2021-ben érkezhet náluk a teljesen elektromos modell, most azonban újabb fejlemények láttak napvilágot.

A brit Autocar magazin információi szerint a JLR és a befektetőik között zajló tárgyaláson elhangzott a vállalat pénzügyi vezetőjétől, Adrian Mardelltől, hogy egy villanyosított Range Rover és egy elektromos Jaguar XJ is kilátásban van, a bemutatásuk pedig a hírek szerint 2020 őszén történik meg. Ez némiképp ellentétben áll azokkal a hírekkel, amely szerint az új villanyos modellek 2021-ben érkeznek. Nyilván a JLR fejlesztéseit is hátráltatja a koronavírus-járvány, hiszen a költségeket náluk is vissza kellett fogni.

A villanyosított Jaguar XJ és a Range Rover EV a konszern új MLA-platformjára épül majd. A Range Rover új SUV-ja a Tesla Model X egyik nagy riválisa lehet majd, amennyiben valóban egy teljesen elektromos modellről lesz szó a Range Rover esetében is.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a Tesla.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).