Hibrid X8 érkezhet

Közzétéve:
2019-11-13, 10:34

A BMW állítólag egy újabb terepkupén dolgozik.

Felröppent a hír, hogy már elindult a tervezése egy újabb BMW SUV modellnek, mely az X6 nagytestvéreként X8 modellnéven léphet piacra. Egyes hírforrások szerint ráadásul egy M Performance hibrid kivitel is készül majd belőle, mely az X8 M45e nevet kapja. Habár a BMW még meg sem erősítette hivatalosan, hogy jön-e az új modell, a BMWBlog szerint egy sorhatos motor dolgozik majd a hibrid M kivitelben.

BMW X8 látványterv elölről

A koncepció szerint a 3,0 literes hathengerest párosítanák egy elektromos hajtással, mely egyéb BMW modellekben már megjelent. Az X5- ben például nagyjából 400 lóerőt és több mint 500 Nm maximális nyomatékot produkál ez a rendszer, az X8-ban pedig akár még ennél is masszívabb mutatói lehetnek, melyhez nagyobb tisztán elektromos hatótáv társulhat.

Az X8 az X7-tel közös platformra épülne, formavilágában pedig illeszkedne a gyártó jelenlegi megoldásaihoz. Egy látványterv is készült, melyen egyből szembetűnnek a méretes vesék, melyről oly sok vita kerekedett az utóbbi időben. További információ, hogy az alap X8, az X8 M45e és az X8 M hármas alkotná a kínálatot, mellyel ez a modell lehetne a BMW történetének legdrágább és leginkább fényűző típusa.

Az M verzióhoz az X6-osban is használt motort alkalmaznák, mely egy 4,4 literes V8-at jelent 600 lóerő körüli teljesítménnyel. A hírek szerint azonban egy V12-es blokk sem zárható ki teljesen. Egyelőre ezek még csak pletykák, ha a BMW be is jelenti hivatalosan a modell érkezését, akkor még a koncepció bemutatására is 2020 végéig kellene várni nagyjából. A szériaérett modellig pedig ki tudja meddig. Mindenesetre érdekes lenne, ha valóban felfele bővítené a gyártó a kínálatát, hiszen az X7 is nagy sikernek ígérkezik az ázsiai piacon.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

BMW i Hydrogen Next koncepció oldalról
2020. március 31.
A fejlesztésben a Toyota is részt vesz.
BMW X8 látványterv
2020. április 16.
Az X8 modellből M kivitel is lesz a hírek szerint.

További hírek