Hivatalos fotókon az új Kia Sorento

Közzétéve:
2020-02-18, 11:18

Most először részben elektromos hajtáslánccal is érkezik az új Sorento.

A 2020-as Genfi Autószalonon debütál az új Kia Sorento, így élőben is megtekinthetjük a dél-koreaiak nagy SUV-jának negyedik generációját. A szabadidő-autó család (Seltos, Stonic, Sportage és Telluride) fontos tagja frissül tehát, igaz főleg Európának érdeke az új termék, hiszen itt ez a legnagyobb kapható Kia divatterepjáró.

Kia Sorento 2020

Az autó robusztus megjelenése megmaradt, élesebb vonalakkal, nagyobb karosszériafelületekkel, szögletes megoldásokkal operált a Kia három tervezőstúdiója (Korea, USA és Európa). A Kia „Tigrisorr” hűtőmaszkja megmaradt, jóval szélesebb lett és a nappali menetfény világítótesteit is körbe öleli. Rövidebb első-hátsó túlnyúlásokkal találkozunk, nőtt a tengelytáv, az A-oszlopok 30 mm-rel kerültek hátrébb az első tengely vonalához képest. A komolyabb változás viszont az autó hátsó részére jellemző:

Kia Sorento 2020

A gyártó szerint minden eddiginél tágasabb lesz a beltér, 12,3 colos digitális műszeregység fogad a kormány mögött és 10.25 colos érintőkijelző középen. Az elődmodell hatékony fűthető, hűthető üléseit viszi tovább, sőt LED hangulatvilágítás is kérhető a fémes betétektől a két tónusú kormányig.

Találkozunk március 3-án Genfben! Utunkat a Kia Magyarország támogatja, méghozzá az előző generációs Kia Sorentóval! Köszönjük!

Kia Sorento 2020 genf

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kia

Kapcsolódó írások

Toyota Aygo kiadások
2020. január 06.
Persze SUV-re ne nagyon számíts ennyiért, a Dacia és a Lada kínál egyedüli opciót.
Kia beltér faberakással
2020. február 24.
A Hyundai-Kia kettős „okosváltója” hamarosan bemutatkozik.

További hírek