2020. február 18. | 12:18

Most először részben elektromos hajtáslánccal is érkezik az új Sorento.

A 2020-as Genfi Autószalonon debütál az új Kia Sorento, így élőben is megtekinthetjük a dél-koreaiak nagy SUV-jának negyedik generációját. A szabadidő-autó család (Seltos, Stonic, Sportage és Telluride) fontos tagja frissül tehát, igaz főleg Európának érdeke az új termék, hiszen itt ez a legnagyobb kapható Kia divatterepjáró.

Az autó robusztus megjelenése megmaradt, élesebb vonalakkal, nagyobb karosszériafelületekkel, szögletes megoldásokkal operált a Kia három tervezőstúdiója (Korea, USA és Európa). A Kia „Tigrisorr” hűtőmaszkja megmaradt, jóval szélesebb lett és a nappali menetfény világítótesteit is körbe öleli. Rövidebb első-hátsó túlnyúlásokkal találkozunk, nőtt a tengelytáv, az A-oszlopok 30 mm-rel kerültek hátrébb az első tengely vonalához képest. A komolyabb változás viszont az autó hátsó részére jellemző:

A gyártó szerint minden eddiginél tágasabb lesz a beltér, 12,3 colos digitális műszeregység fogad a kormány mögött és 10.25 colos érintőkijelző középen. Az elődmodell hatékony fűthető, hűthető üléseit viszi tovább, sőt LED hangulatvilágítás is kérhető a fémes betétektől a két tónusú kormányig.

Találkozunk március 3-án Genfben! Utunkat a Kia Magyarország támogatja, méghozzá az előző generációs Kia Sorentóval! Köszönjük!