A Hyundai megmutatta, mennyire zöld a Nexo

Közzétéve:
2019-10-16, 11:00

A Hyundai alig várta, hogy megmutassa a világnak, mennyire tiszta a hidrogénüzemű Nexo SUV.

A Hyundai spanyol márkanagykövete, Mireia Belmonte olimpiai atléta segítségét kérték a projekthez, aki egy buborékban egy futópadon nyúzza a kilométereket, úgy, hogy a Nexo kipufogójából kiáramló végterméket bevezetik a zárt tértbe.

Nem kell megrémülni, ez teljesen egészséges, hiszen a Nexo hidrogén üzemanyagcellát használ, így csak vizet és 99,9% szűrt oxigént bocsát ki. Ez nagyon szórakoztató, különösen, ha figyelembe vesszük, mi történne, ha ezt benzines vagy dízelüzemű járművekkel próbálnánk meg.

A Hyundai hidrogénes tesztje

A Nexo hidrogénrendszere közel ugyanúgy működik mint más hasonló technológiával szerelt  hajtóművek. Három hidrogéntartály található benne, amelyek az üzemanyagcellákat táplálják, ahol az anódok elektronokra és protonokra bonthatók. Ezek az elektronok olyan áramot termelnek, amely energiát szolgáltat az akkumulátor számára, amely az első tengely elektromos motorját hajtja. A maradék protont egy membránon keresztül továbbítják, ahol elektronokkal reagálnak és az oxigént összegyűjtik, hogy a kipufogógázon keresztül víz formájában távozzon.

Noha a technológia nagyon sok lehetőséget hordoz magában nem sikerült egy évtized alatt olyan ütemben fejlődnie, ahogy elvárták tőle. Ez többek között annak tulajdonítható, hogy a gépjárműgyártók az elektromos modellek fejlesztésére fordították az erőforrásokat, nem pedig a hidrogén technológiára, amely egyelőre még nem annyira megfizethető és élhető.

Kapcsolódó írások

Ez a sikk: Hyundai Kona 1.0 T-GDI – Teszt + Videó!
2018. szeptember 15.
A Hyundai Kona üde színfoltja a kompakt SUV szegmensnek: az tény, hogy megjelenése viszi a prímet, a belső már kevésbé látványos, azonban az 1.0 literes turbómotor ideális választás lehet a többnyire városban közlekedők számára
A Hyundai NEXO Blindspot View Monitorja előtte a kormány
2019. augusztus 14.
Azt gondolnád, hogy egy hidrogénüzemű high-tech, félig önvezető autó visszapillantója a legkevésbé érdekes.

További hírek