A Citroën DS modellek már az 1950-es években meghatározó szereplői voltak a francia autóiparnak és a franciák luxusautó piacának. Az optimális aerodinamika és az egyedi stílus mellett egy olyan sikermodell lett a DS, amit azóta is korszakalkotónak neveznek. Sang Won Lee, autóipari tervező pedig most úgy döntött, újragondolja ezt a modellt és a 2020-as formákkal, jellegzetes dizájnstílusokkal öltözteti újra a sikerszériát. Az eredmény pedig egészen kivételes lett, főleg úgy, hogy egy-két képet nagyon egyedi módon ötvözött a régies, fekete-fehér hatással.

Anno olyan technológiai újdonságok voltak benne, amelyek alapján akkor egy páratlan luxusmodell volt. Egyedülálló, hidraulikus felfüggesztésével megfelelően alkalmazkodott a francia utakhoz, hiszen automatikus szintszabályozással és állítható magasságú futóművekkel készült. Kétszer is képes volt megnyerni a Monte Carlo ralit, és a több mint két évtized alatt rengeteg példány készült belőle.

 

Az áttervezett, modern DS egy olyan modell, amely megőrzi az eredeti formaterv sajátosságait, de a 2020-as stíluselemek is megjelennek rajta, amitől nagyon egyedi ez az autó. a takart hátsó kereket megtartotta, természetesen a fényszórókkal és a hátsó lámpák sajátos dizájnjával együtt.

A DS széria egyébként olyan értelemben tovább él, hogy a francia márkából kiválva önálló márkaként gyártanak egyedi járműveket. Ilyen például a DS3, a DS7 és a nemrég bemutatott DS9 is.

Mi is teszteltünk már modern DS járművet, egészen pontosan a DS7 Crossback modellt. Nézd meg te is!

Ha nem indul a videó, kattints és nézd meg saját Youtube csatornánkon.