Így nézne ki 2020-ban a legendás Citroën DS?

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-09-14, 10:39

Az emblematikus típus gyártását már 1975-ben abbahagyták, most viszont egy autóipari dizájner jóvoltából extrém modern külsőt kapott az újragondolt változat. 

 

A Citroën DS modellek már az 1950-es években meghatározó szereplői voltak a francia autóiparnak és a franciák luxusautó piacának. Az optimális aerodinamika és az egyedi stílus mellett egy olyan sikermodell lett a DS, amit azóta is korszakalkotónak neveznek. Sang Won Lee, autóipari tervező pedig most úgy döntött, újragondolja ezt a modellt és a 2020-as formákkal, jellegzetes dizájnstílusokkal öltözteti újra a sikerszériát. Az eredmény pedig egészen kivételes lett, főleg úgy, hogy egy-két képet nagyon egyedi módon ötvözött a régies, fekete-fehér hatással.

Citroen DS újra gondolt modell egy francia utcában, hátulról

Anno olyan technológiai újdonságok voltak benne, amelyek alapján akkor egy páratlan luxusmodell volt. Egyedülálló, hidraulikus felfüggesztésével megfelelően alkalmazkodott a francia utakhoz, hiszen automatikus szintszabályozással és állítható magasságú futóművekkel készült. Kétszer is képes volt megnyerni a Monte Carlo ralit, és a több mint két évtized alatt rengeteg példány készült belőle.

Újra gondolt Citroen DS modell, hátulról, féloldalról

 

Az áttervezett, modern DS egy olyan modell, amely megőrzi az eredeti formaterv sajátosságait, de a 2020-as stíluselemek is megjelennek rajta, amitől nagyon egyedi ez az autó. a takart hátsó kereket megtartotta, természetesen a fényszórókkal és a hátsó lámpák sajátos dizájnjával együtt.

Citroen DS újra gondolt változat egy utcában, féloldalról

A DS széria egyébként olyan értelemben tovább él, hogy a francia márkából kiválva önálló márkaként gyártanak egyedi járműveket. Ilyen például a DS3, a DS7 és a nemrég bemutatott DS9 is.

Mi is teszteltünk már modern DS járművet, egészen pontosan a DS7 Crossback modellt. Nézd meg te is!

Ha nem indul a videó, kattints és nézd meg saját Youtube csatornánkon.

Kapcsolódó írások

2019. április 21.
126 000 fontért, azaz majdhogynem 45 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy ritka Citroën DS21 Chapron kabrió. A korát megelőző csúcstechnológiás modellből kevesebb, mint 1400 példány látott napvilágot
Citroen DS
2019. szeptember 29.
Jövőbemutató dizájn, lágyan rugózó hidropneumatikus felfüggesztés, kanyarkövető fényszórók és még sorolhatnám. A francia autóipar egyik ékköve következik!

További hírek