hétfő - 2022. november 28.
3.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Itt a vége: lezárul egy meghatározó korszak az Opelnél

2022. július 20. | 14:30

A modell nem alakítható át gazdaságosan elektromos hajtásúvá, többek közt emiatt döntöttek a megszüntetése mellett.

Az Opel még idén befejezi az Insignia gyártását a rüsselsheimi gyárában, amely a legnagyobb számban állította elő a modellt. A Stellantis szóvivője pénteken erősítette meg a hírt. A felső-középkategóriás Insigniát még a General Motors-érában tervezték és 2008-tól volt elérhető. A jelenlegi, második generáció 2017 óta van forgalomban.

A közkedvelt családi autó kombi és szedán kivitelben is elérhető volt, 2008 óta a CarSalesBase adatai szerint 1 062 204 darabot adtak el belőle Európában.

Opel Insignia gyártósor
Kép: Opel

A rüsselsheimi üzem az Insignia kivonásával csak az Astra, valamint a Citroen DS4 gyártására fókuszál. A Stellantis szóvivője szerint a közkedvelt Insignia megszüntetésére azért volt szükség, mert a modell csak belső égésű motorral volt elérhető és platformját nem is lehet gazdaságosan átalakítani úgy, hogy elektromos hajtást kaphasson. Így a kivonással felgyorsíthatják az elektromos hajtással is elérhető modellek gyártását.

Opel Insignia
Kép: Opel

Az Opel magyarországi importőre is megerősítette, hogy nem lehet több Insigniát rendelni itthon, csupán a már megrendelt modelleket gyártják le. A Stellantis új elektromosítási projektje teljesen új platformok létrehozását igényli és tervük, hogy 2024-re minden modelljük elérhető legyen elektromos hajtással is. Az importőr szerint nem tudják még, mi lesz az Insignia utódja, de azt igen, hogy az új modell is 2024-től várható, új platformmal, de megmarad elődje kategóriájában, amelynek utolsó darabjai egy éven belül legurulnak a gyártósorokról.

Ha érdekel egy egyedi Opel-gyűjtemény, ezt a videót se hagyd ki!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!