Kémfotókon az új 2-es Gran Coupe

Közzétéve:
2019-07-18, 06:27

A BMW újdonsága 2020-ban érkezik.

Szemfüles fotósok kapták lencsevégre utcai teszten a már csak közepesen álcázott új kettes BMW Gran Coupe kivitelét, mely jó eséllyel az M235i modell lehet. A gyártó nem titkolt célja ezzel az autóval, hogy a Mercedes CLA második generációjának állítson konkurenciát. A külsején látványos fólia látható, ráadásul a karosszériaelemek is véglegesnek tűnnek.

2020-as BMW 2-es Gran Coupe kémfotó elölről

Az, hogy nem egy akármilyen kupé látható a képeken, az több részletből is kiderül. Például a hűtőrács mintájából, mely a nemrégiben bemutatott M135i ferdehátú modellére hajaz, valamint a kék M logós féknyergek is árulkodóak. A nagy légbeömlők az első lökhárítón és a masszív hátsó kipufogóvégek is az M235i xDrive kivitelre utalnak. Az autó alacsonyabb fekvése sportfutóművet sejtet, mely szintén érdekes részlet. A BMW ráadásul tovább növeli a feszültséget, hiszen az oldalára a következőket írta ki:

„Nézd meg az új 2-es Gran Coupe modellt július 24-étől az oldalunkon.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy mindössze hivatalos részletfotókat lehet-e majd látni, vagy pedig a végleges modellről rántják le a leplet.

2020-as BMW 2-es Gran Coupe kémfotó hátulról

Visszatérve a lefotózott prototípusra, a kettes kupé ugyanazon az elsőkerekes platformon alapszik, mint az új 1-es sorozat. A gyártó legerősebb négyhengerese dolgozik benne 302 lóerővel és 450 Nm maximális nyomatékkal, mely az X2 M35i-ben is megtalálható. A hírek szerint valamivel nehezebb lesz az M135i-nél, melyből kifolyólag a 0-100-as sprintje 4,8 másodperc körülire várható. Az ötajtós modellhez az M Performance csomag is elérhető lesz, mely a menő kiegészítők mellett valamivel jobb menetdinamikát is biztosít majd a kettesnek. A csúcsmodell végsebességét 250 km/órára szabályozzák, a BMW pedig felröppentett egy olyan információt, mely szerint egy 400 lóerős M140i is érkezhet, ami a Mercedes-AMG CLA45 nagy ellenfele lehet.

Most már csak azt kell kivárni, hogy a gyártó hivatalosan is bemutassa a 2-es Gran Coupe modellt, és akkor kiderül, mennyire végeztek jó munkát a bajorok mérnökei.

Forrás:

További autós hírek

A kategóriák között egyértelműen a SUV vezeti az idei eladási listát (is), csak ebből a fajtából 47480 újat állítottak forgalomba,…

Brutális baleset rázta meg Szlovéniát szerda reggel. A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Egy orosz színész nem bírta elviselni, hogy megelőzték, azonnal visszaelőzött. Vesztére. – írja az origo.hu Az egész jelenetet rögzítette az…

Legkevesebb 13 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán – jelentette hivatalos közlésre hivatkozva a szlovák média. A…

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!
2018. december 29.
1978-ban a Lamborghini, BMW és az ItalDesign közösen megalkották a valaha volt egyik legjobb BMW-t, az M1-t. 1978 és ’81 között a versenypályákon hódított, ma a gyűjtők nélkülözhetetlen darabja