2023. november 24. | 10:45

Sokak számára jelent racionális választást a románok modellje, amelynek 3. generációja már a küszöbön van. Legutóbb épp hazájában kapták lencsevégre tesztelés közben.

2017-ben mutatta be a Dacia a Duster második generációját, amely az elsőhöz hasonlóan sikeres utat futott be. Ám a románok úgy vélték, addig kell ütni a vasat, amíg meleg: itt az idő a cserére.

Nem véletlen népszerű a modell, hisz megfizethető áron kínál észszerű kompromisszumot családok ezreinek. A második széria ráncfelvarrásához nekünk is volt szerencsénk, akkor ezeket írtuk róla a teszthét után.

A Suzuki Vitara legfőbb riválisa igyekszik mindig „up to date” maradni, ezért nyúl hozzá a napjainkban megszokottnál sűrűbben a gyártó, de jól teszi, mert ezzel a korábbi tulajdonosok figyelmét is felhívja, no és persze új vásárlókat egyaránt szerez. Még nem tudni, hogy mikor mutatkozik be hivatalosan a harmadik generáció – állítólag a hónap végén -, addig is megnézhetünk pár fotót, amit gyári tesztelés közben készítettek az újdonságról.

A közösségi médiába felkerült képeken természetesen nem láthatjuk álca nélkül, így továbbra sem biztos a végleges kinézet, de az új, általunk is tesztelt Jogger után valószínűsíthető, hogy mit fogunk kapni. Persze néhányan már megálmodták terepmintás fóliázás nélkül, amit a sziluett igazol is, de semmi sem biztos, amíg ténylegesen bemutatkozik az új Duster.

Egyelőre azt mondanánk, hogy masszívabbnak, robosztusabbnak tűnik, a lámpák a mai kor elvárásai szerint LED-technológiával készülnek, a hátsó szélvédő kisebbnek néz ki, és még egy légterelőre is futotta – legalábbis a tesztautón. A meghajtásról egyelőre semmi biztosat nem tudni, de minden bizonnyal továbbra is a már ismert turbós benzines (TCe) és dízel (dCi) motorokkal lehet majd hozzájutni

A remények szerint azonban hibrid hajtáslánccal szintén elérhető lesz a Duster. Ezzel a Jogger után a második hibrid modelljük lenne.

A román SUV legújabb generációja jövőre kerülhet a kereskedésekbe. Az árat tekintve valószínűleg a mostani, 6,3-8,9 millió forint között kapható modellnél néhány százezerrel drágább lehet, de még mindig a piac egyik legjobb ár/érték alapú választásának ígérkezik.

Depositphotos