Az Alfa Romeo háza táján az elmúlt időszakban igazán felpörgött az élet, és itt elsősorban nem Valtteri Bottas szerződtetésére gondolunk. Jean-Philippe Imparato vezérigazgató sűrű ütemtervet állított össze az olasz márka számára: 2026-ig minden évben egy új modell bevezetését tervezi.

Ezt az elképzelést a Stellantis is örömmel támogatja, az Alfa mindenféle támogatást megkap a tervei megvalósításához a járműipari vállalattól. Az új korszak a Tonale bevezetésével veszi kezdetét. Egy kompakt crossoverről van szó, ennek koncepcióját még a 2019-es Genfi Autószalonon mutatta be a cég.


Kémfotón az Alfa Romeo Tonale

Úgy volt, hogy idén év végén kerül gyártásba, de aztán borultak az előzetes tervek, mivel Imparato nem volt elégedett a plug-in hibrid rendszer által nyújtott teljesítménnyel. Az Alfa Romeo főnöke azt szeretné, ha az elektromos Tonale sportosabb lenne, mint a Peugeot 3008 PHEV.

Az Alfa vezetése szerint a Tonale világpremierjére 2022 márciusában kerül sor, az értékesítés pedig a következő év júniusában kezdődik, mégpedig Olaszországban. A fennmaradó négy új modellt még nem hozták nyilvánosságra, de a pletykák szerint az egyik egy szubkompakt crossover lesz, amely a tervezés jelenlegi fázisában a Brennero nevet viseli.

A rajongók abban bíznak, hogy az Alfa a szabadidő-autókon kívül más koncepciókban is gondolkozik, ideális esetben a törölt GTV vagy 8C modellek valamelyike ismét a tervezőasztalra kerülhet. Egy megfizethetőbb kupé, amely kitöltené a 4C megszűnése után keletkezett űrt, szintén örömmel töltené el a márkahű szimpatizánsok szívét. Egy kombi érkezése jelenlegi ismereteink szerint most a vágyálom kategóriájába tartozik, aztán ki tudja, mivel rukkolnak még elő az alfások.

Imparato azt is elmondta, hogy minden egyes új modell, amelyet a vállalat 2027-től kezdve piacra dob, elektromos lesz. A Lancia hasonló tervvel rendelkezik az elektromos hajtás tekintetében, és a hírek szerint 2026-tól kizárólag nulla károsanyag-kibocsátású modelleket tervez gyártani. A hét elején a Delta került be a hírekbe, amely elektromos autóként születik újjá.