Megbukott a RAV4 a jávorszarvas-teszten, a Toyota nem vette félvállról a dolgot

Közzétéve:
2020-12-08, 08:12

Azonnal fejlesztésekbe kezdett a japán márka a hiba orvoslásának érdekében.

Ahogyan azt már korábban megírtuk, a svéd Teknikens Värld biztonsági tesztjén elég gyenge eredményt produkált a Toyota RAV4, hiszen 72 km/órás tempóval kell sikeresen teljesíteni a jávorszarvas-tesztet ahhoz, hogy biztonságosnak nyilvánítsanak a svédek egy adott modellt. A plug-in hibrid RAV négy azonban még 70-es tempóval sem teljesítette sikeresen a manővert, a legjobb eredménye 63-64 km/óránál volt.

Az egyébként ötcsillagos Euro NCAP eredménnyel rendelkező járművön azonnal fejlesztésekbe kezdtek a japánok, hogy kiküszöböljék a problémát. A VSC biztonsági rendszer frissítésével sikerült finomhangolniuk a beállításokat, amelynek köszönhetően a 306 lóerős konnektoros hibrid a Toyota sajtóközleménye szerint már sikeresen teljesíti a jávorszarvas-tesztet. 2021 januárjától a márkakereskedésekben elkezdik frissíteni a hibrid-tulajdonosok járművein a szoftvert. Ezzel kapcsolatos információkért érdemes a márkaszervizekhez fordulni.

Amennyiben érdekel a RAV4 modell, nézd meg ezt a bemutatót! Ha a videó nem indulna el, megtekintheted YouTube csatornánkon is.

Toyota sajtóinformáció

Kapcsolódó írások

Toyota Highlander Hybrid szemből
2021. február 16.
248 lóerő, hét ülés és hibrid hajtás a japán SUV negyedik generációjától.
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.

További hírek