Megkezdték az elsőkerekes 1-es sorozatgyártását!

Közzétéve:
2019-07-09, 15:20

Az utóbbi időben sok BMW-s hír keringett a nemzetközi sajtóban.

Ez nem véletlen, hiszen a gyártó teljes portfóliójának frissítését végzi, kezdve az 1-es sorozattól a ráncfelvarrott 7-es sorozatig, plusz ugye ott lóg még a levegőben az X7 pickup beteljesedése is.

2019 elején megosztó tényt közölt a BMW, miszerint biztosan nem fognak több hátsókerekes verziót készíteni az 1-es sorozatból. Május hónapban mutatkozott be az elsőkerék-meghajtással ellátott, teljesen új típus, a napokban pedig már sorra potyognak le a gyártósorról az F40-es kódszámot viselő hatchbackek.

BMW 1-es sorozat

A Mercedes-Benz A-osztály és az Audi A3 riválisa Németországban készül a lipcsei üzemben a korábbi, első- és második generáció hátsókerék-meghajtású változataihoz hasonlóan. A kompakt hatchbackből az első, teljesen befejezett, olasz ügyfélnek készült remekmű egy 118i volt, opcionális sport csomaggal ellátva, kék fényezéssel.

Szintén ebben az üzemben rakják össze a 2-es sorozat Coupe és Convertible változatokat, az M2 Competitiont, valamint a családbarát 2-es sorozat Active Tourer minivant is. Elektromos modellek, mint a BMW i3 vagy a plug-in hibrid i8 kupé és roadster is Lipcsében kerülnek összeszerelésre. Napi szinten összességében 1 000 BMW modell legyártására van kapacitás abban az egyetlen üzemben.

BMW 1-es sorozat gyártósoron

BMW 118i gyártósoron

A gyártó azzal számol, hogy az elkövetkezendő hónapokban a vadonatúj 1-es sorozat gyártását sikerül feltornázni napi 600 darabra. Az említett üzem nem marad hosszú ideig az egyetlen, ahol az 1-est gyártják, ugyanis 2019 novemberétől a regensburgi üzemben is összeszerelésre kerülnek a legkisebb bimmerek. Ez év novemberétől egy kilencedik BMW modell, a 2-es sorozat Gran Coupéját is készíteni fogják Lipcsében.

BMW 1-es sorozat alapozózva gyártósoron

Európában ugyan nem, viszont az Egyesült Államokban kapható lesz az 1-es sorozat szedán kivitele, a Mercedes-Benz CLA vetélytársa.

Az 1-es sorozat csúcsverziója az xDrive M135i hot hatch lesz, viszont a BMW közelmúltban tett bejelentései arra engednek következtetni, hogy előrukkolhatnak egy annál is erőteljesebb 400 lovas verzióval, hiszen mégiscsak kellene egy virgonc kisautó a palettára, ami lenyomja a nem olyan rég bemutatott Mercedes-Benz AMG A45-öst.

Forrás:

További autós hírek

2012 november 1-től lett kötelező az új autók esetében a gyári nappali menetfény. Sajnos ez a legtöbb típusnál CSAK ELÖL VILÁGÍT motorindítást követően...

Terjed a neten egy sztori, amit most már mi is megosztanánk, bár elég furcsa… Ám ha igaz, akkor imádjuk :)))) A történetet a...

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy általa rögzített videóra. Sajnos előfordul, hogy a rendőri állomány bizonyos tagjai időnként nem viselkednek példamutatóan. A fedélzeti...

Teszi fel a kérdést és foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a portfolio.hu 14-i cikke. Írják: “Az új főpolgármester programja érintheti a Budapesten közlekedők,...

A kellemetlen esetre szeptember 23-án került sor, amikor egy idős nő félre állt a járművével, hogy szemügyre vegye az út szélén árusított tojásokat, a...

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!
2018. december 29.
1978-ban a Lamborghini, BMW és az ItalDesign közösen megalkották a valaha volt egyik legjobb BMW-t, az M1-t. 1978 és ’81 között a versenypályákon hódított, ma a gyűjtők nélkülözhetetlen darabja