Mennyit vesztett teljesítményéből az 1987-es Ferrari Testarossa?

Közzétéve:
2019-10-17, 08:36

Elképesztő, ahogy összerakták 32 évvel ezelőtt!

A Ferrari Testarossa a Lamborghini Countach mellett a világ egyik legnagyszerűbb szuperautója, és nem csak szerintem! A világon több millió ember van még ezzel így...

Ennek számos oka van, amelyek magukért beszélnek, többek közt az, hogy csupán 10 000 példányt (beleértve a modernizált verziókat is) készítettek belőle a 12 éves gyártási időszak alatt. A másik lenyűgöző dolog az erőforrás, amely a Ferrari 4,9 literes, szívó, fekvő 12 hengerese.

A Ferrari Testarossa hátulról fotózva

A videóban látható autó jelenleg a Normal Guy Supercar nevű Youtube felhasználó tulajdonában van, aki teljesen fel akarja újítani. Most értek a motorhoz, azonban mielőtt kivennék a kasztniból elvitték leméretni, hogy mennyit vesztett a teljesítményéből az eltelt évek alatt.

A főtengelyen és a kerekeken mért teljesítmény között 15-18 % különbség is lehet, tehát nem mindegy, hogy melyik értéket melyikhez hasonlítjuk. Új korában a Testarossa 385 lóerőt adott le a főtengelyen, ebből körülbelül 315-330 jutott a kerekekre. Na, de mi a helyzet most? Fontos megjegyezni, hogy a korai példányok amerikai piacra szánt verziói valamivel gyengébbek voltak.

A Ferrari Testarossa oldalról fotózva

A kezdeti becslések 290-300 lóerő közötti teljesítményt vetítettek előre a kerekeknél, de az autó teljesítménye 32 év elteltével is 321 lóerőt produkált a hátsó tengelyen! Ez azt jelenti, hogy a maga a motor 369 lóerőt ad le a főtengelynél. Az eredeti, 385-höz képest ez egyáltalán nem rossz egy ilyen idős technikától.

Kapcsolódó írások

A ritka, Verde Silverstone fényezésű 1995-ös Ferrari F355 Berlinetta
2020. február 18.
A Ferrari F355 az egyik legkedveltebb sportautó, amely kigurult Maranellóból az Enzo Ferrari utáni korszakban.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.

További hírek