2020. július 20. | 14:55

Az új prémium elektromos autó a német márka fontos modellje lesz.

A legtöbb olyan gyártó, amely kínál elektromos autókat arra törekszik, hogy a Tesla modelljeinek hatótávjával versenyezzen. Ez egyelőre viszonylag kevés márkának sikerül, ám a Mercedes a hírek szerint azt állítja, hogy a hamarosan bemutatkozó EQS szedán képes lesz megugrani a lécet. A Model S egyik riválisának szánt EQS a WLTP mérési ciklus szerint 700 kilométerre lehet majd képes, ami még benzinmotoros járműveknél sem egy rossz hatótáv.

„Az EQS felállítja a mércét mind luxus, mind komfort, mind pedig biztonság terén. Az S-osztály méretű elektromos járműhöz mérik majd a többi modellt” – nyilatkozott a Daimler vezetője, Ola Kallenius.

A Tesla Model S Long Range kivitele egyébként papíron 610 kilométer megtételére képes a WLTP-ciklus szerint. A Mercedes jelenleg az EQC elektromos SUV modellel próbál előre törni a villanyautók terén, amely nagyjából 400 kilométeres hatótávval bír. Az EVA2 platformra épülő EQS a tervek szerint a gyártó Stuttgart melletti Sindelfingenben található üzemében készül majd.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).