Mercedes technológiával lesz zöldebb az Aston Martin

Szabó Balázs újságíró
Frissítve:
2020-11-03, 11:24

A bejelentés szerint szorosabb lesz a két márka kapcsolata.

A brit cég első embere beszélt arról, hogy a jövőben sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek az elektromos autók szegmensére, ahova előbb-utóbb minden nagyobb autógyártó kénytelen betörni. Az ehhez szükséges feltételeket a Mercedes-Benz fogja biztosítani, ami tökéletesen egybecseng azzal, ami múlt héten bejelentésre került, hogy a Mercedes 20 százalékra növeli meglévő részesedését az Aston Martinban, amelyért cserébe a csillagos márka erőforrásokat és egyéb technológiákat ad nekik.

Aston Martin Rapide E modell elektromos koncepciója oldalról

A britek korábban több elektromos autó koncepciójával is előálltak, több éve vártuk már a Rapide-E modellt is, aminek programját az Aston nemrég kaszált el, hiszen inkább hosszabb távon akarják a fejlesztés közben megszerzett tapasztalatokat kamatoztatni. Ezek tükrében várhatóan 2023-2025 környékén jöhetnek ki olyan modellekkel, amelyek tarolhatnak a luxus elektromos autók piacán. A vállalat vezetője, Tobias Moers elmondta, hogy az Aston Martin első tisztán elektromos autóját a német márka erőforrása fogja hajtani.

Aston Martin Rapide E modell egy elektromos hálózatra kötve töltés közben, hátulról

A vezérigazgató arra is utalt, hogy a Valhalla modelljük is átállhat egy Mercedes-AMG hajtásláncra. Ezután pedig jön a Vanquish hibrid hajtású modell. Moers szerint 2022 végén, de legkésőbb 2023 elején mindenképpen jönnek már izgalmas újdonságok. Egy biztos, érdekes bemutatók várnak ránk.

Prémium autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!

 

 

 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
A Ford 2 plug-in hibridet szán a kínai piacra
2017. április 07.
A Ford felfedte terveit a kínai piaccal kapcsolatban, hogy 2025-re széles palettával rendelkezzenek az elektromos, plug-in hibrid és egyéb elektromos járművekkel

További hírek