Negyed mérföldön feszült egymásnak az RS6 Avant és az RS7 Sportback – VIDEÓ

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-02-05, 11:43

Erőforrás tekintetében teljesen megegyezik a két modell.

Az Audi RS6 Avant és az Audi RS7 Sportback is képes arra, hogy felcsigázza a sebességőrültek fantáziáját. A bestiák most egy gyorsulási verseny keretein belül feszültek egymásnak.

Teljesítmény szempontjából egy ligában játszik a két autó, az RS6 Avant ugyanazzal a 4,0 literes, V8-as motorral van szerelve, mint az RS7 Sportback. Ez az erőforrás 600 lóerő és 800 Nm nyomaték leadására képes. A motorhoz egy nyolcfokozatú automata sebességváltó kapcsolódik, ebben nincs különbség az RS6 Avant és az RS7 Sportback között. A quattro összkerékhajtási rendszer is közös jellemzője a két modellnek.

Audi RS6 Avant és Audi RS7 Sportback egy képen

Ugyan a terepjárósabb kinézetű RS6 Avant körülbelül 5 kilogrammal nehezebb, mint az RS7 Sportback, de ez nem jelent nagy hátrányt az egyenesben. A negyedmérföldes távot mind a két autó 11,6 másodperc alatt tudta le, ami igazán impresszív statisztika. Szemre az RS6 Avant vett jobb rajtot, de aztán az RS7 Sportback visszakapaszkodott, és méterről éterre dolgozta le a hátrányát. A két autó fej-fej mellett suhant át a célvonalon.

Más volt a helyzet, amikor comfort mode-ban versenyzett egymással a két autó. Az RS7 automata sebességváltója jobban reagált a gyorsulásra,mely nagyban megkönnyítette a Sportback győzelmét.

Amennyiben érdekel az RS6 Avant egy korábbi kiadása, nézd meg ezt a bemutatót!

 

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
1988-as Porsche 928 oldalról
2020. január 29.
Az 1988-as sportautót egy kanadai tulaj árulja.

További hírek