2023. március 22. | 13:13

Vehetünk fel a kijelzőkre olyan témát, mintha egy egyes Golfban, Jettában vagy Bogárban ülnénk.

Nemrég mutatta be legújabb koncepcióautóját a Volkswagen az ID. 2allt. Neve is tükrözi, hogy ez az autó mindenkinek szól, ezáltal egy lépést tettek előre az olcsó villanyautók felé.

Hiszen ígéreteik szerint az ID. 2all alapváltozata 25 ezer euró, tehát 10 millió forint alatt lehet - bár kérdés, mennyibe kerül, mire elér Magyarországra. Ez azért lenne szép szám, mert ma az itthon kapható egyik legolcsóbb elektromos autó a Dacia Spring, ami szűk 9,4 millióról indul.

Annál viszont az ID. 2all egy nagyobb autó, mivel bő négy méter hosszú és tengelytávja 2,6 méter. Ennek köszönhetően bár a Polo méretű autók kategóriájában versenyez, remek helykínálatot és 490 literes csomagteret ígér, ami nem kevés.

Ehhez persze hozzátesz, hogy minden technika előre került. Megszokott módon az akkumulátor a padlóban kapott helyet, a motor viszont az ID.3-tól eltérően előre került.

Ez egyébként 226 lóerő, ami szintén nem kevés egy ekkora autóba, ezzel 7 másodperc alatt éri el a 100 km/órát. Még fontosabb adat lehet, hogy bár az akkumulátorról egyelőre semmit sem tudni, annyit elmondtak, hogy 450 km hatótávra számíthatunk.

Most azonban egy egészen izgalmas részét is megmutatták az ID. 2allnak. Bár a beltere egyszerű és letisztult, a modern világ követelményei dominálnak benne. A műszeregység helyén egy 10,9, a középkonzol tetején egy 12,9 colos kijelző kapott helyet.

Ha akarjuk, akkor ezeken az ultramodern animációk és grafikák helyett egészen retró stílusú téma is megjelenhet. Ez visszarepíthet minket az első generációs Volkswagen Golf, Jetta vagy akár a legendás Bogár világába grafikájával.

A műszeregység helyén konkrétan egy öregebb modell műszeregysége is megjelenhet két klasszikus körműszerrel, közöttük a visszajelző lámpákkal, üzemanyagszintjelzővel és a kis LCD órával. Emellett középen akár kazetta lejátszót is imitálhat a média felület, persze a modern klímaszabályzás gyorshívói megmaradnak.

Forrás: Volkswagen
Vokswagen