Az Audi az elmúlt hónapokban számos elektromos járművet mutatott be - köztük az e-tron GT-t, a Q4 e-tron-t és a Q4 Sportback e-tron-t - és úgy tűnik, a vállalat a közeljövőben leáll a hagyományos meghajtású új autók értékesítésével.

Az Audi vezérigazgatójának (Markus Duesmann) nyilatkozataira hivatkozva a német Sueddeutsche Zeitung arról számolt be, hogy az autógyártó 2026-ban leállítja a benzin- és dízelmotoros új járművek piaci bevezetését. A belső égésű motorok a jelek szerint ezt követően is megmaradnak, feltehetően a már meglévő modellekben, de végül kivezetik őket. Arról nincs szó, hogy erre konkrétan mikor kerül sor, de a kiadvány szerint „2026 után már csak elektromos autók képezik a márka palettáját”.

Audi e-tron GT

A belső égésű motorok kivezetése állítólag egybeesik majd a hibrid hajtásláncok megszüntetésével. A Reuters a Sueddeutsche Zeitungra hivatkozva arról számolt be, hogy „2026-tól már hibrid modelleket sem nagyon kínál majd az Audi”.

Ezt egyelőre nem erősítette meg a cég, de az tény, hogy számos autógyártó kezd eltávolodni a plug-in hibridektől, miközben a figyelem a villanyautók felé fordul. Ez viszont nem mindenkire igaz, egyes vállalatok még látnak fantáziát a plug-in hibrideben, mivel úgy gondolják, hogy azok „hidat képeznek a jövőbe”, egyes vélekedések szerint a fogyasztók még nem biztos, hogy készen állnak a tisztán elektromos autózásra.