A Suzuki két koncepciót mutat be Tokióban

Közzétéve:
2019-10-24, 10:34

A Suzuki a retró stílusú Waku SPO és Hanare koncepció autókat mutatja be a Tokió Autószalonon.

A Suzuki két retró stílusú koncepcióval készült a Tokió Autószalonra. A japán gyártó 2020-ban ünnepli 100. évfordulóját, a rendezvény pedig kapóra jött, hogy megmutassák jövőbeli elképzeléseiket.

Az első koncepcióautó egy két ajtós plug-in hibrid kupé, amely a Waku SPO névre hallgat. Az 1967-es Suzuki Fronte 360 vonalai öltenek modern formát. A hosszú orr, a tömzsi hátsó rész és az üvegház-hatású hátsó toldat a kor szellemi örökségét viszik tovább.

A Suzuki Waku SPO oldalról fotózva

Ezenkívül a Fronte hűtőrácsának modernizált változatát és két visszapillantó kamerát is kapott az orrára, akárcsak az elődjén. A Suzuki szerint a Waku SPO koncepció tökéletes választás a családok számára. A cél egy olyan autó megalkotása, amely jókedvre deríti az embereket a mindennapi használat során és a méretei közelítsenek a Honda e-hez.

A Suzuki Waku SPO elölről negyvenötfokban fotózva

A japán cég második Tokió-koncepciója egy „autonóm mobilis szoba”, amely a Hanare nevet kapta. Ez japánul "családi házat" jelent. A dizájnerek ebben az esetben is fellapozták a Suzuki történelemkönyvét és megakadt a szemük az 1969 és '72 közt gyártott Carry kei teherautónál, amelyet a legendás Giorgetto Giugiaro tervezett.

A Suzuki Hanare nyitott ajtóval

A Suzuki Hanare elölről fotózva

Azonban nem hiszem, hogy a közeljövőben forgalomba kerülne a Hanare, hiszen az autonóm járművek jogszerű közúti nyilvántartásba rengeteg tesztre van szükség. Ugyanakkor a retró stílusú autók (például a Honda e és a Suzuki Jimny) népszerűsége egyre növekszik, ez azt jelenti, hogy Waku SPO-nak lehet helye a piacon.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát:

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Toyota Aygo kiadások
2020. január 06.
Persze SUV-re ne nagyon számíts ennyiért, a Dacia és a Lada kínál egyedüli opciót.

További hírek