Töltsd powerbankkal az elektromos Volkswagened

Frissítve:
2019-01-15, 12:29

A Volkswagen bemutatott egy mobilizálható töltőegységet az elektromos autóihoz

Az új év alkalmából a Volkswagen betekintést enged abba, hogyan képzelik el a mobilizálható elektromos gyorstöltő állomásaikat a jövőben. Ezeket kis méretük és súlyuk miatt az energia forráshelyétől függetlenül bárhol felállíthatók, ahol éppen szükség van elektromos töltőállomásra. Például nagyobb városi parkolókba, iroda épületekhez vagy nagyszabású rendezvényekre is kitelepíthető az ideiglenes töltőállomás.

Ez többek között azért is jó, mert a városok a powerbank helyeit változtatva kitapasztalhatják, hogy hol lenne a legmegfelelőbb helyen egy fix töltőállomás, mielőtt nagyobb beruházásba fognának. A kihelyezett mobil töltőegységeket az ügyfelek okostelefonos alkalmazással találhatják meg.

A mobil elektromos töltőállomás hasonlóan működik, mint az okos eszközöknél használt powerbank, csak ez egy kicsit nagyobb teljesítményű. Ugyanis képes az energia tárolására és a 360 kWh-ig terjedő teljesítménye akár 15 elektromos meghajtású autót is képes feltölteni, beleértve az új I.D. család tagjait is.

A cserélhető egység telepítés közben egy skiccen

Az új gyorstöltési technológiának köszönhetően a töltési folyamat körülbelül 17 percet vesz majd igénybe. Abban az esetben, ha az integrált akkumulátor rendszer energia töltöttségi foka 20%-ra esik, a kimerült töltőrendszer szerepét automatikusan egy feltöltött egység veszi át.

Ha az állomás legalább 30 kW-os váltóáramú energiaforráshoz kapcsolódik, a töltőrendszer automatikusan feltölti magát. Ugyanakkor, ha az energiaforrás megújuló, azaz szél- vagy napenergia által termelt energiaforráshoz kapcsolódik, a töltőállomás alkalmas a fenntartható energia ideiglenes tárolására is, és ezzel a széndioxid-mentes mobiltás támogatására. Ez pedig valóban egy szép zöld jövőt vetít előre.

VW GTE töltés közben egy fix töltőnél, szemből fotózva

"Ez a megoldás teljesen más megközelítést jelent a töltőhálózat kiépítésében és fejlesztésében". - Nyilatkozta Thomas Schmall, a Volkswagen-csoport alkatrész központjának ügyvezetője.

Mark Möller, az alkatrészközpont műszaki vezetője hozzátette:

"A fenntartható forrásból származó energiát használatáig tárolni is lehet, amelyre eddig nem nagyon volt példa".

Az első mobilis gyorstöltő-állomásokat valószínűleg 2019 első felében állítják majd fel a Volkswagen otthonában, Wolfsburgban. 2020-ban pedig más városokban és országokban is tervezik ezek bevezetését.

Forrás:

További autós hírek

A nagy érdeklődésre való tekintettel megjelent a rendőrség legújabb videója, ahol szabálytalan, tahó sofőrökre vadásznak leginkább jelöletlen autókkal. Az akció…

Olvasónk menetrögzítő kamerája rögzítette, ahogy a motoros futár a szürke Toyota oldalsó üvegét megüti, majd látszólag a tükrét próbálja leverni.…

Kigyulladt egy személyautó Budapest 20. kerületében, a Helsinki út és a Nagysándor József utca kereszteződésénél. Teljes terjedelmében égett a jármű,…

Ráadásul azt állította, nem sajnálja a szabályosan közlekedő autó utasait, hiszen ha megsérültek, az Úr majd gondoskodik róluk is. Az ABC…

Mi mindig írjuk: A tahóság nem autófüggő! Ti mindíg írjátok: De az! Ti mindig írjátok: A média tehet róla, hogy…