2023. január 26. | 13:29

Bár eddig sokan panaszkodtak a fizikai kapcsolók hiányára, most valaki megoldotta a kérdést.

Az autóipar folyamatosan kísérletezik és elmegy egy bizonyos irányba. Aztán lehet, hogy ez az irány zsákutca és vissza kell térjen egy régebbi megoldáshoz, de ott sem fog leragadni, hanem elkezdi keresni az új utakat.

Hasonló ösvényt tapostak ki az autóba szerelt érintőkijelzős fedélzeti számítógépekkel, amik az évek alatt csak úgy szívták ki a beltérből a gombokat. Ezzel hozzájuk költözött minden funkció, amit azelőtt fizikai gombokon, tekerőkön vagy kapcsolókon értünk el.

Ugyan a belterek így szépek és letisztultak lettek, az ergonómia és a biztonság helyenként már sérült ettől a fejlesztéstől. Így vannak gyártók, akik elkezdtek újra fizikai irányító eszközöket telepíteni a kormánykerékre és műszerfalakra, de például a Tesla hűen kitart a táblagépek mellett.

Ezzel sokan nem értenek egyet, például az a norvég csapat sem, akik fejlesztettek egy sor Tesla Model 3 és Model Y-ba szerelhető fizikai gombot a könnyebb kezelhetőség érdekében. Ez a panelsor szépen passzol a központi tablet aljára és lényegében egy kezelőfelületet teremt.

A panelen oldalanként egy-egy tekerő és két-két gomb található. Minden funkció programozható, rátehetjük azokat a dolgokat, amiket gyakran piszkálunk vezetés közben. Kerülhet a tekerőkre zónánkénti klímaszabályozás, legyen az a hőmérséklet vagy a befúvás mértéke.

A középső gombokra tehetünk fel ülésfűtést, szélvédőpárátlanítás-funkciót vagy akár garázsnyitóként is működhet. A panel alján emellett elhelyeztek egy egészen erős LED-et, ami van akinek bóvli, van aki szereti, de teremt egyféle hangulatot az autóba.

A panel egy rejtett USBcsatlakozóról kap áramot, az autóval azonban itt nem tud kommunikálni. Egy telefonos applikációval kommunikál internet segítségével, a telefon pedig magával az autóval. Így a gombok működésében lehet egy kis eltolódás, például egy gomb lenyomásnak csak 1-2 másodperc múlva lehet hatása az autóra.

Ezzel együtt is egy remek szerkezet lehet, aminek a közösségi finanszírozására 25 ezer eurós (9,7 millió forint) célt tűztek ki, viszont már most 36 787 eurónál tartanak, ami átszámolva szűk 14,3 millió forint. Ezért az ötlet már prototípus fázisban van és hamarosan gyártani tudja majd a kitalálója.

Az eszköz az első 25 megrendelőnek 199 euróba kerül majd, ez bő 77 ezer forint, viszont az indulás után 239 euróba kerül majd egy darab, ami átszámolva közel 93 ezer forint, tehát nem olcsó. Cserébe viszont remek felhasználói élményt nyújthat és egy húszmillió körüli autónál már nem oszt, nem szoroz az a százas.

Tesla