2022. október 25. | 10:38

Bár az átállás még csak folyamatban volt, most mégis inkább elengedik az érintőgombos rendszert.

Sokan nem szerették, a szaklapok is erős kritikával kezelték és személy szerint én sem szerettem a Volkswagen újítását, ami a kormányon lévő fizikai gombokat érintősökre cserélte, haptikus visszajelzéssel. Olyannyira nem működött a dolog, hogy nemrég a Volkswagen személyautós részlegének vezetője, Thomas Schäfer jelentette be, hogy elengedik a technológia kezét.

Arra hivatkozott, hogy a VW-csoport hallgat az ügyfeleire, emellett pedig a dizájn ellenére is az egyszerű használhatóságra törekednek.

Az érintőgombos megoldás a Volkswagen drágább modelljeiben indult és szép lassan elkezdett volna lekúszni az olcsóbb modellekbe, de most ez megállt. Az érintőgombokra az volt az emberek panasza, hogy nagyon könnyű félrenyomni vagy véletlen megnyomni amellett, hogy a fényes felülete miatt hamar csúnya, ujjlenyomatos vagy zsíros lesz.

Saját tapasztalataink alapján is egy jobb kezelőfelület a Volkswagen fizikai gombos kormánya, viszont Schäfer arról nem beszélt még, hogy mi a folytatás. Visszahozzák-e az eddig használt fizikai gombos multikormányt, vagy esetleg fejlesztenek egy teljesen újat.