2023. szeptember 05. | 09:03

A műfajban előfordulnak egészen extrém építések, de azért ennél vastagon kilóg a lóláb.

A Lamborghini Urus önmagában is egy nehezen magyarázható jelenség, inkább egy hódolat egy nagynevű olasz gyártótól a piaci igények előtt. Ők is befeküdtek az SUV-divat alá és eladták a lelküket, hogy pénzt csináljanak, így megszületett az Urus.

Bár a tesztek alapján egy jó sportautóról van szó, azért sem felépítésében, sem kialakításában nem fog a komolyabb sportmodellek nyakára mászni. De emelt, ezért hát nem győzik venni a modellt, nem tud eleget gyártani a Lamborghini.

Így, hogy ennyire sok van a piacon nem meglepő, hogy tehetősebb műhelyek nekiállnak farigcsálni őket. Nem csak nyers tuningra gondolok, hanem akár komolyabb átépítésekre is, hasonlóra, mint amilyen nemrég megjelent az interneten.

Többen is lefotóztak vagy videóztak egy különleges piros Urust, amelynek a kelleténél több kereke van. Konkrétan hátul négy és elöl kettő, mint valami komolyabb teherautónak, bár itt várhatóan más a cél.

Azt nem tudni, hogy mi, hiszen konkrétan az autóról sem tudni semmit. Ennek most minden kereke hajtott lesz és terepre megy? Vagy csak azért raktak mögé még egy tengelyt, hogy jobban nézzen ki?

Nem lehet tudni, az viszont látszik, hogy a különös jármű egyelőre nincsen kész. A hatalmas toldat - aminek része a masszív D-oszlop - egyelőre fényezetlen, és az illesztéseken is van még mit állatani.

Bőven akad még befejezetlen pontja az autónak, hisz még az sem tiszta, mire készül. Ha terepre, akkor ez a futómű és ezek a gumik nem lesznek alkalmasak - bár az alap Urus is elég haszontalan jószág terepen.

Komoly munka lesz még benne, ha esetleg a Mercedes-AMG G63 6x6 Brabus kivitelének akarnak ellenfelet állítani, de ha csak szimplán utcára szánják, ott legfeljebb mutogatni lesz jó. Mindenesetre sok véleményező úgy áll a projekthez, hogy ha valamit megtehetsz, akkor azt nem biztos, hogy meg is kell tenned.

Lamborghini