Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
0 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Már eldöntötték, mikor megy a süllyesztőbe a benzinmotoros Lamborghini Urus

2023. június 22. | 12:45

Először plug-in hibriddé alakul az SUV, azán már csak tisztán elektromos verziója lesz.

2018 óta van jelen a piacon a Lamborgini sportos luxus-SUV-ja, az Urus. Már azt is szentségtörésnek tartották a márka fanatikusai, hogy egyáltalán piacra dobtak egy ilyen hobbiterepjárót, azonban a legfrissebb hír még ennél is durvább.

A modellt jelenleg egy 4,0 literes, V8-as motorral lehet megvásárolni, amely 666 lóerő leadására képes. 2024-ben azonban már nem lesz kizárólag belső égésű motorral szerelt változat, érkezik ugyanis a plug-in hibrid Urus. Az évtized végén pedig jön a második generáció, ez azonban tisztán elektromos lesz.

A villanyos Urust 2029 környékén mutatják majd be, nem sokkal azután, hogy a Lamborghini első tisztán elektromos modellje piacra kerül. Ez egy 2+2 üléses, magas építésű Gran Tourismo lesz a hírek szerint.

Addig azonban még sok minden fog történni az olaszok háza táján. Jelenleg nagyban dolgoznak a Revuelto modell különböző variánsain, ami az Aventador utódjának tekinthető.

Stephan Winkelmann, a vállalat vezetője azt mondta, hogy szerinte egy elektromos autóban is lehet annyi szenvedély és érzelem, mint egy belső égésű motorosban. Csak megfelelően kell megépíteni, és szerinte a Lamborghini képes lesz erre.

Azt is hozzátette, hogy szívesen készítene egy Sterrato off-road kivitelt valamelyik modelljükből, hiszen a Huracán esetében jó döntésnek bizonyult. Azt azonban nem tudni, hogy valóban lesz-e ilyen verziója valamelyik másik modellnek.

Lamborghini
Új módszerrel vadásznak az utcai versenyzőkre a louisville-i rendőrök A féltékeny nő magánnyomozója nyomkövetőt rakott a férj autójára, a gumisnál bombának nézték

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!